maandag, juli 15, 2024
HomeComputerNieuwe 12" MacBook met A14X-chip komt eind dit jaar

Nieuwe 12″ MacBook met A14X-chip komt eind dit jaar

Apple maakte tijdens het ontwikkelaarsconferentie WWDC 2020 bekend eigen chips te ontwerpen voor de MacBooks en iMacs. Het Amerikaanse bedrijf uit Cupertino zei dat we de eerste Mac met een eigen Apple Silicon-chip later dit jaar kunnen verwachten.

12″ MacBook met A14X-chip

Als we de anonieme bronnen van The China Times mogen geloven is de 12-inch MacBook de eerste Mac met een Apple Silicon-processor. De nieuwe MacBook krijgt volgens de bronnen bij de productieketen een A14X-chip. Net als de standaard A14-chip wordt de A14X-chip gemaakt door TSMC.

De nieuwe MacBook met codenaam Tonga krijgt een 12-inch Retina-display en USB C-aansluiting. Met een gewicht van minder dan 1kg wordt de 12″ MacBook een echte lichtgewicht.

De nieuwe Apple Silicon-chips moeten energiezuiniger worden, maar tegelijkertijd hogere prestaties leveren. Speciale hardware moet er voor zorgen dat de batterijduur wordt geoptimaliseerd en gevoelige gegevens veilig worden verwerkt en opgeslagen. De 12-inch MacBook 2020 geeft dankzij de A14X-chip een batterijduur van maar liefst 15 tot 20 uur. Dat is een stuk langer dan de gebruikelijke 10 tot 12 uur.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments