donderdag, juni 13, 2024
HomeComputerApple kondigt Mac met eigen chip aan

Apple kondigt Mac met eigen chip aan

Apple gaat zelf chips ontwerpen voor de MacBooks en iMacs. De eerste Mac met Apples eigen chip verschijnt later dit jaar. Dat heeft het Amerikaanse bedrijf uit Cupertino tijdens ontwikkelaarsconferentie WWDC 2020 aangekondigd.

Apple Silicon-chips

De nieuwe Apple Silicon-chips moeten energiezuiniger worden, maar tegelijkertijd hogere prestaties leveren. Speciale hardware moet er voor zorgen dat de batterijduur wordt geoptimaliseerd en gevoelige gegevens veilig worden verwerkt en opgeslagen.

Ontwikkelaars moeten hun apps aanpassen voordat ze op een Apple Silicon-chip werken. Volgens het Amerikaanse bedrijf neemt dat slechts enkele dagen in beslag met de ontwikkelaarstools. Apps dat niet geoptimaliseerd zijn zullen met behulp van speciale software alsnog op nieuwe Macs worden gedraaid. 

De eerste Mac met een Apple Silicon-chip zal dit jaar verschijnen. Apple stopt voorlopig niet helemaal met Intel-chips. Apple verwacht dat het ongeveer twee jaar zal duren totdat alle Macs voorzien zijn van Apple Silicon-chips.

Tijdens de keynote was er een MacBook te zien dat op een Apple A12Z-chip draaide. Dat is dezelfde chip die in de meest recente iPad Pro zit. Macs met dezelfde chips als iPhones en iPads kunnen straks ook iOS-apps afspelen.

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments