woensdag, juni 19, 2024
HomeGamingSony verdubbelt PlayStation 5 productie

Sony verdubbelt PlayStation 5 productie

Als we de laatste geruchten mogen geloven heeft Sony de productie van de PlayStation 5 verdubbelt naar minimaal 10 miljoen exemplaren voor het einde van het jaar. Dat meldt het doorgaans betrouwbare website Bloomberg.

Het Japanse techgigant zou leveranciers hebben gevraagd om meer onderdelen te leveren. Het ziet er naar uit dat Sony nu meer vertrouwen heeft in de vraag naar de PS5 dit jaar en volgend jaar. Oorspronkelijk ging Sony maar 5 tot 6 miljoen exemplaren produceren.

In april verwachtte Sony minder consoles te verkopen in de launch periode ten opzichte van de PS4. Onder meer het coronavirus was de boosdoener. Nu de meeste landen het coronavirus onder controle lijken te hebben heeft Sony zijn verwachtingen bijgesteld.

Sony heeft enige tijd geleden de PlayStation 5 onthuld. De PS5 verschijnt in twee smaken: één waar games via een fysiek cd op gespeeld kunnen worden en een digitale versie zonder diskdrive. In dat laatste geval kunnen alleen games gedownload worden.

PlayStation 5 prijs is helaas niet bekendgemaakt, die volgt waarschijnlijk in augustus. Als we de geruchten mogen geloven gaat de PS5 tussen de 400 en 600 euro kosten. Daarmee zou de nieuwe PlayStation duurder zijn dan de PS4, die aanvankelijk voor 399 euro over de toonbank ging.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments