zaterdag, mei 25, 2024
HomeAppsApple Design Awards 2020-winnaars

Apple Design Awards 2020-winnaars

De Apple Design Awards vieren creatieve kunstzinnigheid en technische prestaties en zetten ontwikkelaars in de categorieën ontwerp, innovatie en technologie op Apple platformen in het zonnetje. De winnaars van dit jaar komen uit landen van over de hele wereld, waaronder Duitsland, Zweden, Hongarije en Israël.

Darkroom
Bergen Co.

Deze uitgebreide, verrassend krachtige foto-editor heeft alle korrelige opties en stemmige filters die je zou verwachten – en de elegante interface wijst je de weg. Met de handige Curves-editor kunnen fotografen van alle niveaus licht en kleur verfijnen op een intuïtieve, kunstzinnige manier. De pro’s zullen de mogelijkheid om afbeeldingen in groepen te bewerken, RAW-bestanden te openen en eigen filters te maken waarderen. In de drukke wereld van foto-editing-apps is Darkroom een heldere ster.

  • Darkroom: Foto- & video-editor – bekijk

Looom
Iorama Studio

Looom brengt handgetekende animaties naar het iPad-tijdperk, waardoor het proces sneller en voor iedereen toegankelijk wordt. Je hebt geen ervaring nodig. Schets met je vinger of Apple Pencil en swipe voor een nieuwe cel. Wat je eerder tekende, blijft vaag zichtbaar. Looom is toegankelijk genoeg voor hobbyisten, maar krachtig genoeg voor pro’s. Dankzij de speelgoedachtige radertjes waarmee je de framerate afstelt, voelt het absoluut niet intimiderend. Het is nog nooit zo leuk geweest om terug naar de tekentafel te gaan.

Sayonara Wild Hearts
Simogo/Annapurna

Deels muziekclip uit de jaren 80, deels klassiek arcadespel; Sayonara Wild Hearts is pure interactieve poëzie. Het laat de adrenaline door je lijf gieren en geeft je kippenvel. Het doel: je gebroken hart helen. Om dat voor elkaar te krijgen, race je op je motor door surrealistische landschappen. Soms scheur je door steden, soms door de ruimte, en af en toe maak je een omweg in balletachtige gevechtsscènes – en dat alles met een fantastische synth-soundtrack op de achtergrond. En met de stem van Queen Latifah! Geweldig.

  • Sayonara Wild Hearts – bekijk

Shapr 3D
Shapr 3D Zrt.

Om CAD-software te gebruiken moest je altijd een desktopcomputer met veel processorkracht hebben. Shapr 3D brengt daar verandering in. Deze professionele iPad-app biedt ongeëvenaarde prestaties, compatibiliteit met alle belangrijke CAD-bestandsformaten en exports voor 3D-printen. Dit maakt het ontwerpen een tastbare ervaring, vooral met een Apple Pencil. Het voelt alsof je virtuele voorwerpen in de echte wereld manipuleert, zoals een masker, auto of gebouw.

Sky: Children of the Light
Thatgamecompany

Sommige games belonen snelle reflexen, andere belonen sluwe ambities. Sky: Children of the Light draait om iets heel anders: grootmoedigheid. De wens om anderen te helpen zit helemaal in de game verweven. Spelers werken samen om licht te brengen naar een weelderige, open wereld. Ga samen aan de slag om puzzels op te lossen en geheimen te vinden, of klets gezellig bij een kampvuurtje. Sky is prachtig getekend en heel inventief.

  • Sky: Children of the Light – bekijk

Song of Bloom
Philipp Stollenmayer

Stollenmayer is vooral bekend om zijn grappige, physics-based games – zoals de heerlijk bizarre voedselslingerende trilogie Bacon, Pancake en Burger. Met Song of Bloom gebruikt hij zijn karakteristieke mafheid voor iets heel anders. In deze artistieke puzzelgame met vertakkende uitdagingen zijn vaak bijzondere oplossingen nodig, zoals je oplaadkabel in het stopcontact doen. We willen niet te veel verklappen, dus we zeggen maar dat deze fascinerende non-lineaire game net zo uniek is als z’n maker.

StaffPad
StaffPad Ltd

De manier waarop StaffPad handgetekende muzieknotatie verandert in professioneel vormgegeven bladmuziek is bijna magisch. Met je Apple Pencil of vinger kun je noten op de lege notenbalk schetsen, een paar expressieve accenten toevoegen (een staccato hier, een tenuto daar) en tot slot nog wat crescendo en diminuendo voor de variatie. Kijk vervolgens toe hoe een perfect vel bladmuziek voor je ogen wordt samengesteld. Nog een oorstrelende functie van StaffPad: druk op ‘play’ om je compositie te horen, uitgevoerd door een volledig virtueel orkest, gewoon in de app.

Where Cards Fall
Snowman

Where Cards Fall is even ontroerend als inventief. Het uitgangspunt van deze briljante puzzelgame is eenvoudig: bouw strategisch kaartenhuizen zodat je door droomachtige levels kunt springen en klimmen. De twist? Elk level vertegenwoordigt een herinnering van de hoofdpersoon. Tijdens het spelen van de steeds lastigere puzzels zet je hoofdstukken van een onverwacht (en je bent gewaarschuwd: aangrijpend) verhaal in elkaar. De game heet dan wel Where Cards Fall, maar het is allemaal precies uitgedacht.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments