dinsdag 5 december 2023
HomeGadgetsLG brengt draadloze oordopjes uit met antibacteriële case

LG brengt draadloze oordopjes uit met antibacteriële case

LG presenteerde eerder dit jaar de LG TONE+ Free draadloze oordopjes met een UVnano-case. De oortjes zijn vanaf volgende maand verkrijgbaar in verschillende Europese landen. De LG TONE+ Free kunnen tot zes uur mee op een acculading. Het meegeleverde doosje kan de oortjes nog eens 3,5 keer laden.

LG Tone+ Free HBS-FN6

De draadloze oortjes worden meegeleverd met een speciale UVnano oplaadcase die uv-licht uitstraalt tijdens het opladen. Volgens LG zou het ultraviolet licht in staat zijn om 99,9 procent van bacteriën te doden. UV-licht is bovendien ook schadelijk voor virussen, waaronder het coronavirus dat COVID-19 veroorzaakt. De UVnano-case zit alleen bij de duurste versie van de oortjes: HBS-FN6. De goedkopere HBS-FN4 krijgt deze case niet.

Het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft nog geen prijzen bekendgemaakt, maar als we het doorgaans betrouwbare website Engadget mogen geloven moet de HBS-FN6 £150 en de HBS-FN4 £100.

De draadloze oordopjes maken gebruik van HeadPhone Spatial Processing van partnerbedrijf Meridian. Verder ondersteunen de oortjes snel pairen en hebben twee microfoons aan boord: een voor spraakinvoer en de andere voor het wegfilteren van het omgevingsgeluid. De oordopjes hebben geen actieve noisecancelling.

Dit vind je misschien ook leuk

Het laatste technieuws