9.2 C
Amsterdam
woensdag 22 maart 2023
HomeGadgetsVolvo gaat zelfrijdende auto bouwen met Google

Volvo gaat zelfrijdende auto bouwen met Google

Datum:

Lees meer over:

Airsoft – virtuele shooters proberen… IRL!

Elke fan van virtuele shooters die urenlang Call of...

Wat zijn de regels bij PowerPoint presentaties maken?

Wist je dat er regels zijn bij een PowerPoint...

Ergonode als PIM systeem voor jouw organisatie

Product Information Management (PIM) systemen zijn softwareoplossingen die bedrijven...

Waymo, een zusterbedrijf van Google, gaat samen met de Zweedse autofabrikant Volvo aan een zelfrijdende auto werken. Dat maken beide bedrijven bekend. Voor autonoom rijden is bijzonder complexe techniek nodig en daar is Waymo een heer en meester in geworden en daar maakt Volvo maar al te graag gebruik van.

Zelfrijdende auto

Waymo gaat zich richten op de technologie rond autonoom rijden en het ontwerp en de productie van de voertuigen komt bij Volvo te liggen. De samenwerking is gefocust op een autonome taxidienst. De Zweedse autofabrikant werkt op dit moment ook met Waymo-concurrent Uber. Het lijkt er op dat daar nu een einde aan is gekomen.

Volvo en Waymo gaan samen werken aan een autonoom rijden op niveau 4, het een-na-hoogste niveau. Dit houdt in dat een auto in principe zelfrijdend is en dat de bestuurder enkel in uitzonderlijke situaties de besturing kan overnemen.

Waymo begon als een project van Google, maar werd in 2016 een zelfstandig bedrijf. Het valt nu net als Google onder de Alphabet-paraplu. Sinds 2009 is het bedrijf bezig met het ontwikkelen van technologie voor zelfrijdende auto’s.

Net binnen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in