zondag, juni 23, 2024
HomeAppsDuitse Corona Warn-app binnen één dag meer dan zes miljoen keer gedownload

Duitse Corona Warn-app binnen één dag meer dan zes miljoen keer gedownload

De Duitse Corona Warn-app is binnen één dag meer dan zes miljoen keer gedownload. De applicatie moet gebruikers waarschuwen als zij in de buurt zijn geweest van een bevestigde coronapatiënt die de app ook gebruikt.

Corona Warn-app

Corona Warn-app werd dinsdagavond gelanceerd in Apples App Store en de Google Play Store. De app is ontwikkeld door SAP in opdracht van het Robert Koch-Institut (RKI), het Duitse tegenhanger van het RIVM.

Smartphones wisselen onderling bluetooth signalen met elkaar uit om te achterhalen welke andere gebruikers in de buurt zijn geweest. Na een vastgestelde besmetting verstuurt de app anoniem berichten naar deze contacten.

De applicatie moet veel gebruikers hebben om een succes te worden. Van de 83 miljoen inwoners van Duitsland gebruiken 52 miljoen mensen van tien jaar of ouder een smartphone. Dut betekent dat circa 11 procent van de inwoners de corona-app binnen één dag heeft gedownload.

Gister kwam het nieuws naar buiten dat Noorwegen stopt met de corona-app vanwege zorgen over privacy. In Nederland is een vergelijkbare Corona-app nog in ontwikkeling. De eerste tests worden naar verwachting eind juni gepubliceerd.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments