dinsdag, juni 18, 2024
HomeGamingDit is waarom de PS5 zo groot is

Dit is waarom de PS5 zo groot is

Afgelopen weekend hebben we allen kunnen genieten van de PS5 onthulling. Nu Sony de PlayStation 5 officieel uit de doeken heeft gedaan komt er dagelijks nieuwe informatie over de console naar buiten.

We gaan natuurlijk verschillende consoles met elkaar vergelijken. Dat is normaal. De conclusie wat al snel getrokken kan worden is dat het een nogal groot apparaat is. Hij is zelfde de grootste console in het rijtje en dat is best opmerkelijk in een tijd waarin juist alles compact moet zijn.

Op LinkedIn beantwoordde Matt MacLaurin, de vice president van UX Design bij PlayStation, allerlei vragen over de PlayStation 5. Een van de vragen was waarom de PS5 zo groot was.

De grote boosdoener zou volgens Matt MacLaurin de koeling zijn. De 7nm processor genereert veel warmte en hoewel dat veel kracht oplevert, is er genoeg ruimte nodig om het geheel te koelen. Ook een ander ding is dat het een vrij nieuwe technologie is, waardoor het nog geoptimaliseerd moet worden.

“Thermals. This gen is little supercomputers. While the 7nm process delivers amazing heat performance for the power, the power is very extreme. This tech is still so fresh it throws a lot of heat so we need room to dissipate.”

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments