donderdag, juni 20, 2024
HomeComputerKPN start levering Box 12-modem met nieuwste wifi technologie

KPN start levering Box 12-modem met nieuwste wifi technologie

KPN introduceerde eind mei de KPN Box 12-modem. De Box 12 is een nieuwe generatie modem dat groener, sneller en gebruiksvriendelijker is. Het model biedt ondersteuning voor voor wifi 6, oftewel het 802.11ax-protocol. Daarmee is KPN het eerste telecombedrijf in Nederland dat Wifi 6 integreert in het eigen modem.

KPN Box 12-modem

Inmiddels is KPN begonnen met de levering van zijn nieuwe Box 12-modem. Alle nieuwe klanten kunnen de nieuwe modem tegemoet zien en dat geldt ook voor bestaande klanten

KPN is dinsdag gestart met de levering van zijn nieuwe Box 12-modem, die ondersteuning biedt voor wifi 6, oftewel het 802.11ax-protocol. Nieuwe klanten kunnen de modem tegemoet zien. Bestaande klanten komen in aanmerking als hun modem kapot gaat.

Net als bij mobiel internet, waar we 4G en 5G kennen, heb je bij wifi ook verschillende versies. De nieuwste vorm heet Wifi 6. Deze nieuwe vorm van wifi is sneller. De snelheid is afhankelijk van het aantal antennes in een apparaat. Voor de KPN Box 12 geldt dat deze beschikt over 4 antennes, waardoor deze over een absolute topsnelheid beschikt van 4.8 Gbps, in plaats van 3.5 Gbps zoals bij Wifi 5. Het grote voordeel van Wifi 6 is vooral dat je tegelijkertijd met al je apparaten de snelheid kan gebruiken.

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments