woensdag, mei 29, 2024
HomeAppsAmerikaanse justitie start onderzoek naar populaire videoconferentie-app Zoom

Amerikaanse justitie start onderzoek naar populaire videoconferentie-app Zoom

De Zoom-app is in de afgelopen weken uitgegroeid tot de populairste app voor videoconferenties in onder meer de Verenigde Staten. Zo wordt de gratis app vaak gebruikt door mensen die thuiswerken, door scholen voor het online lesgeven en door families om onderling contact met elkaar te houden.

Zoom

Zoom

Het Amerikaanse bedrijf achter de Zoom-app heeft gisteren een brief ontvangen van de Amerikaanse justitie. De hoofdaanklager van de staat New York wilt weten welke nieuwe beveiligingsmaatregelen Zoom heeft genomen om bijvoorbeeld hackers op te sporen. De Amerikaanse justitie maakt zich namelijk zorgen over de privacy van de gebruikers.

De procureur-generaal stelt in de brief dat de Zoom-app wordt gezien als een zeer waardevol communicatieplatform, maar dat het bedrijf te traag is bij het opsporen van gaten in het beveiligingssysteem. Internetcriminelen zouden erin zijn geslaagd om het systeem van Zoom te hacken. De hackers wisten onder meer online lessen van scholen te onderbreken en racistische teksten te plaatsen tijdens een webinar over antisemitisme.

Eric Yuan, topman van Zoom, zegt in een reactie de privacy en het vertrouwen van de gebruikers zeer serieus te nemen. Het bedrijf heeft het privacybeleid dit weekend geüpdatet.

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments