vrijdag, juli 19, 2024
HomeAppsBreng je eten beter in beeld; Tips om de belangrijkste foto's van...

Breng je eten beter in beeld; Tips om de belangrijkste foto’s van je Instagram beter te maken

We mogen dan wel bijna allemaal een grapje of twee maken zodra iemand in een druk restaurant meteen de camera tevoorschijn tovert om een foto van het eten te maken, maar laten we eerlijk zijn: zodra we zelf worden voorgeschoteld met een mals kippetje en kleurrijke garnituur, dan staan ook wij te springen om de juiste hashtags te verzinnen.

Weiger jij net als wij om een hap van je eten te nemen totdat je het perfecte kiekje voor Instagram hebt gemaakt? Dan is het goed om te weten hoe je de beste en meest professionele foto’s kunt maken die zelfs de grooste kieskauwer het water in de mond doet lopen.

Licht, camera, actie!

“Probeer altijd gebruik te maken van het daglicht,” luidt het advies van Emma Boyns, de fotografe van BBC Good Food. “Ben je thuis? Probeer dan je bord met eten in de buurt van een raam te zetten en met een witte snijplank of een wit vel papier de schaduw iets beter naar voren te brengen”.

“Als het buiten dan nog licht is, krijg je vanzelf een mooie schaduw en een natuurlijke kleurbalans. Laat de flitser overigens gewoon uit, want dat is het ergste wat je kunt doen”.

Wat je ook doet, gebruik in ieder geval geen flits als je een foto van je eten maakt.

Heb je geen goede lichtbron? Pas de belichting van je foto dan zelf aan door subtiele aanpassingen te maken in de helderheid, het contrast en de verzadiging. Zo geef je je foto net iets meer diepte voordat je deze met de wereld deelt. Enlight Photofox heeft precies de juiste tools van professionele kwaliteit in huis om je hierbij te helpen.

  • Enlight Photofox: Digital Art (iOS)

Zoek de hoek

“De hoek die je het beste kunt gebruiken, hangt volledig van het eten af”, vertelt Boyns. “Heb je bijvoorbeeld een gerecht met veel verschillende ingrediënten of een tafel vol met bakjes met verschillend vormen? Dan kun je het beste een foto van bovenaf maken. Gerechten die meer lagen hebben, zoals een burger, kun je daarentegen het beste vanaf de zijkant fotograferen. Zo kun je namelijk alles net wat beter zien”.

Probeer altijd verschillende texturen en kleuren in beeld te krijgen.

“Als je zoiets als een burger op tafel hebt staan, moet je er altijd voor zorgen dat dit in de schijnwerpers staat. Dit kun je heel makkelijk doen door het als enige object in beeld te brengen, of door iets als een frietje of een glas drinken op de achtergrond te zetten. Zo blijft de burger de ster van de show. Gebruik in dit geval dan ook zeker de portretmodus om het automatisch op de voorgrond te plaatsen.”

Wil je het contrast van de portretmodus nog sterker maken? Gebruik dan Infltr om in real time je overlays aan te passen. Het enige wat je hoeft te doen om de intensiteit van het filter te bewerken, is je vinger naar boven of naar beneden te vegen voordat je de foto maakt.

  • Infltr – Onbeperkte Filters (iOS)

Maak je filters helemaal eigen

Wanneer je een foto van je eten maakt en een filter wilt gebruiken, is simpeler altijd beter volgens Boyns. “Gebruik filters die er niet super sepia of vervaagd uitzien,” voegt ze hieraan toe. Instagrams razendpopulaire filters en effecten zijn dus een uitstekende keuze.

Voor subtiele effecten kun je het beste het filter gewoon even overslaan en in plaats daarvan juist met de schaduwen spelen.

“Soms gebruik ik gewoon de aanpassingen in plaats van een volledig filter. Dan pas ik bijvoorbeeld zelf de schaduw aan en breng ik de lux meer naar voren”, vervolgt Boyns. “Je wit de natuurlijke tonen van het eten benadrukken en niet kunstmatig laten lijken.”

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments