zondag, juni 16, 2024
HomeAppsEen getransformeerd leven

Een getransformeerd leven

Hoe een Transformersfan zijn held ontmoette en zijn droom volgde

We kunnen ons allemaal wel een bijzonder moment uit onze kindertijd herinneren waarop een levenslange passie ontstond. Maar Nathan Webbs liefde voor de stripserie The Transformers van Marvel uit 1984 gaat veel verder dan standaard fandom.

“Ik ben erg dyslectisch, dus toen ik ongeveer zes jaar oud was had ik een hekel aan lezen”, vertelt Webb ons. “Ik vond het zo moeilijk. Maar mijn ouders kwamen erachter dat ik plaatjes wel leuk vond, dus gebruikten ze stripboeken om mijn interesse in literatuur en lezen te aan te wakkeren. Transformers had een gigantische invloed op mijn leven.”

Sterker nog, het is de reden waarom hij nu zelf een striptekenaar is en naast zijn eigen strips ook nog Transformers-fanart maakt.

Dus toen game-maker Space Ape en uitgever Backflip Transformers: Earth Wars uitbrachten in 2016, begon Webb uiteraard meteen te spelen.

Toen hij zich meer verdiepte in het bouwen van basissen en vechten in het spel, begon hij ook livestreams van het spel te bekijken. En daar zag hij een bekend gezicht: Simon Furman, de schrijver van Webbs geliefde Transformers-strips en nu de schrijver van Earth Wars.

“Toen organiseerden ze een kunstwedstrijd”, gaat Webb verder. “En ik dacht: ‘Ik ben een artiest en ik heb in mijn hele leven heel veel Transformers getekend.’ Dus ik deed mee.”

En Webbs kunst was zelfs zo goed dat de mensen bij Space Ape zich afvroegen of hij het niet van het internet had gestolen en deed alsof het zijn eigen werk was. Dus tijdens het onderzoek of hij echt de artiest was, greep Webb de kans om kunst aan Space Ape aan te bieden om nieuwe Earth Wars-personages en verhaallijnen binnen de gemeenschap van het spel te promoten. En al snel verscheen Webb zelf ook op de livestreams.

Webbs kunst was zo goed dat de mensen bij Space Ape zich afvroegen of hij het niet van het internet had gestolen en deed alsof het zijn eigen werk was.

En toen gebeurde het: Webb ontmoette zijn held, Simon Furman. Maar dit was niet gewoon een vluchtige ontmoeting: sindsdien hebben ze samengewerkt aan fanfictie en als Webb zijn eigen stripboeken uitgeeft, vraagt hij Furman om advies.

“Hij is bijna een mentor voor me geworden”, vertelt Webb over zijn held. “Wanneer ik een tekening of een strip af heb, stuur ik het naar Simon en vraag: ‘Wat denk je?’ Hij heeft me ook aan andere schrijvers voorgesteld die me hebben geholpen verder te komen in mijn carrière.”

Met behulp van Furman financiert en geeft Webb zijn strips uit via Kickstarter voor hij ze op eBay: zoek, koop en verkoop. verkoopt; een droom die voor het eerst vorm kreeg toen hij zes jaar oud was.

Ze blijven elkaar ontmoeten voor livestreams en bij stripboek- en Transformers-fanbijeenkomsten. En Webb zegt dat hij nog steeds gefascineerd is door zijn mentor.

“Ik moet heel goed oppassen dat ik me niet teveel als een uitzinnige fan gedraag”, voegt hij hieraan toe. “Hij heeft zoveel invloed gehad en is zo behulpzaam geweest. Ik denk niet dat hij beseft hoe dankbaar ik hem ben.”

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments