zondag, juni 16, 2024
HomeComputerMaak webalbums in Lightroom; Je perfect bewerkte plaatjes delen is een makkie

Maak webalbums in Lightroom; Je perfect bewerkte plaatjes delen is een makkie

Adobe Lightroom biedt enorm veel krachtige tools om je foto’s mee te bewerken en te organiseren. Maar vergeet niet dat je er ook eenvoudig prachtige online albums mee kunt maken. Volg deze vijf stappen.

1. Maak een keuze

Selecteer de foto’s die je wilt delen in ‘My Photos’ of verplaats ze naar een nieuw album en schakel over op de weergave van dat album.

2. Geef toegang

Klik op de knop ‘Share’ en kies ‘Share & Invite’. Selecteer ‘Anyone can view’ en publiceer een fotoalbum dat iedereen met de link kan zien. Selecteer ‘Invite only’ om de toegang te beperken tot specifieke personen (die moeten inloggen met hun Adobe ID).

3. Sta downloads toe

Standaard staat Lightroom downloads van foto’s uit een album niet toe, maar dit kun je veranderen door ‘Allow JPG downloads’ in te schakelen in ‘Share & Invite’, onder ‘Settings’.

4. Kies een lay-out

Standaard geeft Lightroom je foto’s weer in een raster, maar het tabblad Display biedt nog twee andere opties. In de weergave ‘Column’ komen liggende en staande foto’s van verschillende formaten samen in een strak overzicht zonder lege vlakken. De weergave ‘One-up’ vult je browser met één afbeelding.

5. Delen maar

Klik op ‘Done’ en deel je album. Het deelvenster ‘Sharing’ in Lightroom toont de link naar het album. Iedereen die je uitnodigt, kan je album in welke browser dan ook zien.

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments