Plex lanceert gratis streamingdienst voor films en series

Mediacenter Plex heeft een eigen streamingdienst gelanceerd, waarop gratis films en series te kijken zijn. De gebruikers krijgen tijdens de streams wel advertenties te zien. Het Amerikaanse bedrijf stelt een aanzienlijk groot aanbod beschikbaar, die per direct te bekijken zijn.

Gratis streamingdienst Plex

Gratis streamingdienst

Plex heeft onder meer overeenkomsten gesloten met Lionsgate, Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) en Warner Bros., zodat hun content gebruikt kan worden voor de gratis streamingdienst. De dienst is inmiddels al geïntegreerd in het bestaande Plex-ecosysteem en werkt op alle ondersteunde platforms.

Het aanbod per land kan verschillen. Deal tussen Plex en Lionsgate heeft betrekking op streams die wereldwijd beschikbaar komen, terwijl de deal met Warner Bros. alleen content zou opleveren voor Amerikaanse gebruikers.

In totaal verschijnen duizenden films op de streamingdienst. Het aanbod bestaat onder meer uit klassiekers, horrorfilms, documentaires en kerstfilms. Dit aanbod zal in de loop van de tijd steeds verder uitgebreid worden.

Naast het aanbieden van gratis films en series wil Plex ook nieuwsuitzendingen, webshows en podcasts uitzenden. Het Amerikaanse bedrijf wil zijn gratis Netflix alternatief in meer dan 220 landen uitbrengen.

Om de dienst gratis te kunnen houden krijg je tijdens het afspelen van films en series advertenties te zien. Volgens Plex zijn deze advertenties maar een derde van de advertenties die je ziet op televisie.

Geïnteresseerd? Download dan de gratis Plex-app voor iOS, Android of check het via de browser.

Het laatste nieuws

Lenovo kondigt Motorola One Fusion aan

Lenovo heeft een budget versie van de vorige maand aangekondigde Motorola One Fusion+ aangekondigd. Naast minder krachtige hardware moet de Motorola One...

Apple koopt rechten slavernijfilm Will Smith voor recordbedrag

Apple Studios heeft voor een recordbedrag de rechten van slavernijfilm Emancipation met in de hoofdrol Will Smith gekocht. Het Amerikaanse bedrijf uit...

App Store & iTunes-kaart actie: 10% extra tegoed

Heb jij een plan B nodig voor deze zomer? Ga voor een App Store & iTunes Card nu met 10% extra tegoed...

Samsung lekt per ongeluk afbeelding Galaxy Note 20 Ultra

Een Russische medewerker van Samsung had waarschijnlijk te veel Vodka gedronken. De beste man heeft namelijk twee plaatjes van de nog onaangekondigde...

Xbox One & Xbox One X bundels en aanbiedingen

Ben je van plan om binnenkort een nieuwe Xbox One te kopen? Het zou toch geweldig zijn als je Xbox One bundels...

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ontvang dagelijks het laatste nieuws in uw inbox