Plex lanceert gratis streamingdienst voor films en series

Mediacenter Plex heeft een eigen streamingdienst gelanceerd, waarop gratis films en series te kijken zijn. De gebruikers krijgen tijdens de streams wel advertenties te zien. Het Amerikaanse bedrijf stelt een aanzienlijk groot aanbod beschikbaar, die per direct te bekijken zijn.

Gratis streamingdienst Plex

Gratis streamingdienst

Plex heeft onder meer overeenkomsten gesloten met Lionsgate, Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) en Warner Bros., zodat hun content gebruikt kan worden voor de gratis streamingdienst. De dienst is inmiddels al geïntegreerd in het bestaande Plex-ecosysteem en werkt op alle ondersteunde platforms.

Het aanbod per land kan verschillen. Deal tussen Plex en Lionsgate heeft betrekking op streams die wereldwijd beschikbaar komen, terwijl de deal met Warner Bros. alleen content zou opleveren voor Amerikaanse gebruikers.

In totaal verschijnen duizenden films op de streamingdienst. Het aanbod bestaat onder meer uit klassiekers, horrorfilms, documentaires en kerstfilms. Dit aanbod zal in de loop van de tijd steeds verder uitgebreid worden.

Naast het aanbieden van gratis films en series wil Plex ook nieuwsuitzendingen, webshows en podcasts uitzenden. Het Amerikaanse bedrijf wil zijn gratis Netflix alternatief in meer dan 220 landen uitbrengen.

Om de dienst gratis te kunnen houden krijg je tijdens het afspelen van films en series advertenties te zien. Volgens Plex zijn deze advertenties maar een derde van de advertenties die je ziet op televisie.

Geïnteresseerd? Download dan de gratis Plex-app voor iOS, Android of check het via de browser.

Het laatste nieuws

Waar kun je de Xbox Series X en Xbox Series S op 22 september bestellen

De Xbox Series X en de Xbox Series S zijn vanaf 22 september te pre-orderen. Daarna moeten we helaas tot 10 november...

Alle PS4 Slim, PS4 Pro & PS4 bundels aanbiedingen

Als je van plan bent om binnenkort een splinternieuwe PS4 bundel te kopen dan is het natuurlijk altijd verstandig om het te vergelijken,...

€50 PSN tegoed voor €40,99

Als je opzoek was naar een PlayStation Netwerk kaartje, dan heb je geluk! Hij is namelijk in de aanbieding en dat zie...

Systeemeisen Cyberpunk 2077 bekend

Cyberpunk 2077 ligt vanaf 19 november in de winkelschappen voor de PS4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S en PC. Ontwikkelaar...

Nieuwe PS5 voorraad bij Nedgame

Sinds gisteren is het in Nederland en België mogelijk om de PS5 te pre-orderen. Heb jij de PlayStation 5 al kunnen bestellen?...

Gerelateerde artikelen