zaterdag 20 april 2024
HomeAppsEnlight Quickshot: Edit Photos - Maak geweldige actiefoto's

Enlight Quickshot: Edit Photos – Maak geweldige actiefoto’s

Het overkomt de besten: je zet je schrap om dat ene moment te vangen, maar mist het volledig. De zon gaat onder, de kauwgumbel spat uit elkaar, de adelaar vliegt weg. Niet elke foto komt zo op timing aan, maar soms is snel klikken de enige optie. Gelukkig maakt Enlight Quickshot zijn naam waar.

Enlight Quickshot: Edit Photos

Snel en makkelijk

Enlight Quickshot is een toegankelijke camera-app met een paar verrassend complexe functies, zoals volledig aanpasbare filters en de mogelijkheid om een hele batch foto’s tegelijk te editen. Maar onze favoriete feature zou weleens de eenvoudigste kunnen zijn: een cameramodus die zorgt dat jouw foto’s altijd recht worden genomen.

Elke foto wordt automatisch rechtgezet als je in de Quickshot-modus schiet.

Normaal gesproken moet je een scheve foto handmatig uitsnijden en draaien. De Quickshot-modus doet dat automatisch als je de foto door jouw viewfinder maakt. Kantel je de telefoon, dan compenseert de viewfinder in de tegenovergestelde richting, zodat de beelden altijd perfect recht zijn.

Dat bespaart je niet alleen heel veel nabewerkingstijd, maar stelt je ook in staat die perfecte foto te maken zonder zorgen over kleine compositieveranderingen.

Super stijlvol

Wil je een actiefoto maken die er echt uitspringt? Kies dan voor Strobe en je zult versteld staan. Deze modus gebruikt verschillende belichtingen om vervolgens het onderwerp te isoleren, de achtergrond te vervagen en het onderwerp apart te mixen. Het resultaat is een foto waarin alle actie in één moment is gevangen. Als dat al als tovenarij klinkt, wacht dan maar tot je het resultaat ziet.

De Strobe-modus gebruikt verschillende belichtingen om de actie op een bijzondere, fascinerende manier te vangen.

Laat iemand een voetbal wegtrappen, in de lucht springen of een radslag maken – als het maar volop beweegt. Heb je de foto die je wil, klik dan op het kaarticoontje in de linkerbenedenhoek om meer belichtingen toe te voegen. Het resultaat heeft een coole, unieke look waarmee zelfs iets alledaags als iemand die op kantoor langsloopt er spectaculair uitziet.

HDR+

Je bent misschien al bekend met HDR van de ingebouwde camera van de iPhone, maar Enlight Quickshot heeft zijn eigen versie: HDR+. Dat combineert een reeks foto’s met verschillende belichtingsinstelllingen – licht, gemiddeld en donker – en mixt ze dan tot een foto met gedetailleerde schaduwen en highlights. Het kan de kleuren in landschaps- en zonsondergangsfoto’s ophalen en is volledig aan te passen. Neem je foto en de app maakt meteen de mix, en laat je daarna de balans van schaduwen en highlights aanpassen met een enkele schuifknop.

Wij zijn dol op Enlight Quickshots slimme toeters en bellen – en op het feit dat ze met één simpele tik te bereiken zijn.

  • Download Enlight Quickshot: Edit Photos (iOS)
Dit vind je misschien ook leuk

Het laatste technieuws