dinsdag, juni 18, 2024
HomeInternetOnline televisie kijken: tv via internet

Online televisie kijken: tv via internet

Sinds de komst van on demand-diensten zijn we steeds meer televisie gaan kijken via internet. We hebben inmiddels al een aardig lijstje met streamingdiensten. De populairste is Netflix en heeft wereldwijd meer dan 150 miljoen betalende klanten. Het Amerikaanse bedrijf heeft sinds vorige maand twee nieuwe concurrenten erbij gekregen, namelijk Apple TV+ en Disney+.

Televisie kijken

De traditionele kabeltelevisie heeft ons tot heden vermaakt, maar is nu beetje voor beetje aan het sterven. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd. Reden daarvoor is dat er steeds meer on demand-diensten bij komen met goede content en bereikbaar zijn op verschillende apparaten.

Online tv kijken

Televisie’s sluiten we tegenwoordig aan op internet. Vrijwel alle nieuwe televisies zijn smart tv’s en zijn uitgerust met een aantal voorgeïnstalleerde apps als Netflix, Videoland, NLZIET, Pathé Thuis, YouTube, Disney+ en Uitzending gemist.

De tijd dat we absoluut niet gestoord wilden worden tijdens een avondje tv kijken is voorbij. Dankzij on demand-diensten als NLZIET kunnen we namelijk tv kijken via internet wanneer het ons uitkomt. Tv on demand betekent letterlijk: tv op aanvraag.

Video on demand is geen nieuw begrip, maar de techniek wordt laatste jaren pas echt goed benut. Smart TV’s maken het mogelijk om zonder de tussenkomst van een settop box een film of serie te huren via het internet. Ook het abonneren op een on demand-dienst is vandaag de dag eenvoudiger dan ooit te voren. Naast buitenlandse bedrijven hebben we nu ook bedrijven uit eigen land met een eigen video on demand-dienst. De grootste partijen zijn Videoland, Pathé Thuis en NLZIET.

NLZIET

De meest recente speler op de Nederlandse video on demand-markt is NLZIET. De on demand-dienst is een uitkomst voor wie graag televisie kijkt, maar niet zit te wachten op een abonnement van de tv-provider. NLZIET biedt onder meer programma’s, films en series van NPO, RTL en SBS in hoge kwaliteit.

Je kunt gemakkelijk tv kijken met NLZIET op je smartphone of tablet, zowel thuis, onderweg als op vakantie in Europa. Kijk je liever vanaf de bank naar jouw grote scherm? Geen probleem! De NLZIET-app is ook beschikbaar op je smart tv, Apple TV, Android TV en zelfs PlayStation 4.

Het grote voordeel van NLZIET is dat naast het online live naar tv-zenders kijken ook vrijwel alle eerder uitgezonden programma’s van deze zenders reclamevrij en in de best beschikbare beeldkwaliteit tot minimaal een jaar na lineaire uitzending teruggekeken kunnen worden.

Pathé Thuis

Pathé Thuis is een pay-per-view video on demand-dienst. Het platform richt zich voornamelijk op nieuwe films. Men betaald per view, wat inhoudt dat je alleen betaald voor datgene wat je écht kijkt.

Videoland by RTL

Videoland was van oorsprong een Nederlandse winkelketen van videotheken, maar is inmiddels in Nederland uitgegroeid tot een volwaardige concurrent van Netflix. Het platform werkt vrijwel hetzelfde als Netflix. Tegen een vast bedrag per maand kan men onbeperkt films en series bekijken. Een groot verschil van de Nederlandse on demand-dienst is dat het op dit moment al een aantal eigen Nederlandstalige films en series heeft.

Het medialandschap is aan het veranderen. Steeds meer mensen kijken naar films, series en programma’s op de momenten dat het hen uitkomt. Kijk jij al veel televisie on demand of kijk je nog veel traditionele televisie en welke on-demand aanbieders heb jij al geprobeerd?

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments