zondag 21 april 2024
HomeAppsMakkelijk je documenten scannen met Adobe Scan

Makkelijk je documenten scannen met Adobe Scan

Opruimen is een hype – en daar ontsnappen die paperassen op jouw bureau ook niet aan. Als je een snelle manier zoekt om jouw bestanden, recepten, collegeaantekeningen of familiestambomen te digitaliseren, dan kan het haast niet efficiënter dan met Adobe Scan.

Adobe Scan

Adobe Scan

De super eenvoudige scanmogelijkheden van de app gebruiken de camera van jouw apparaat en optische lettertekenherkenning (oftewel OCR) om jouw documenten om te zetten in PDF’s en tekstbestanden.

Om te beginnen open je eenvoudigweg de app om in te loggen of een Adobe-account aan te maken, die nodig is om jouw scans in de Adobe Document Cloud op te slaan. Tik vervolgens op het camera-icoon linksonder op jouw scherm.

Met autmatisch vastleaggen ingeschakeld is het hele gebeuren niet moeilijker dan je telefoon op het document richten. De app detecteert automatisch de grenzen, snijdt het beeld en strijkt het glad. Eenmaal opgeslagen in de Adobe Document Cloud kunnen je documenten worden bewerkt, doorzocht, gemarkeerd of gedeeld.

Als je al documenten hebt in Foto’s, kan Adobe Scan die ook automatisch herkennen en importeren. En de app heeft meer noten op zijn zang. Hij kan bijvoorbeeld de informatie op visitekaartjes herkennen, en die aan jouw contacten toevoegen.

Als je iOS 12 of hoger hebt, kun je het proces nog versnellen door een Siri-shortcut te maken. Ga naar ‘Siri en zoeken’ in Instellingen en scrol door de lijst totdat je bij Adobe Scan komt. Je kunt dan een eigen zinnetje inspreken om een specifiek document te openen of een scan beginnen met ‘hé Siri’.

De app zelf is gratis. Om PDF’s naar Word, Excel of Adobe Acrobat Reader om te zetten, is een abonnement vereist.

Dit vind je misschien ook leuk

Het laatste technieuws