zaterdag, mei 25, 2024
HomeAppsVerken de kosmos met deze apps

Verken de kosmos met deze apps

“Dat is een kleine stap voor een mens, een grote sprong voor de mensheid.” Het is moeilijk te geloven dat het 50 jaar geleden is dat astronaut Neil Armstrong als eerste mens op de maan landde en deze woorden sprak.

Kosmos

Het Apollo-programma stuurde Amerikaanse astronauten de lucht in, maar dat had ook een bredere impact op de wetenschap en technologie. Misschien nog wel belangrijker, het toonde aan dat de mensheid ooit de sterren aan zou kunnen raken.

Als je eens helemaal wil verdwalen in de sterren, dan helpen deze apps je daarbij.

Moon Walk – Apollo 11 Mission

Met augmented reality (AR) kun je een blik werpen op een andere wereld en deze app gaat een (kleine) stap verder.

Moon Walk - Apollo 11 Mission

Moon Walk – Apollo 11 Mission laat je in de voetsporen treden van Neil Armstrong. Tik op Start, scan de vloer en binnen no-time gaat het scherm over van onze wereld in het maanoppervlak. We dagen je uit je niet alleen al door dit moment te laten overweldigen.

Draai je om en je zult zien dat je onderaan de trap van de Apollo Lunar Module staat, met Armstrongs beroemde woorden en zijn eerste indrukken hoorbaar op de achtergrond. Volg de route die hij nam en ontdek meer over de missie.

Beleef de app optimaal en ga naar buiten. Zet het park in de buurt om in de Mare Tranquillitatis van de maan.

  • Download Moon Walk – Apollo 11 Mission (iOS / Android)

Night Sky

Sterrenkijkers over de hele wereld moeten Night Sky downloaden. Het zit vol ongelofelijke functies waarmee je kunt opgaan in je liefde voor de kosmos.

Night Sky

Richt je apparaat op de lucht om planeten en sterrenbeelden te identificeren of pak ze uit de lucht om ze te onderzoeken. Tik twee keer om het object te bekijken, tik vervolgens op AR om een 3D-model voor je te plaatsen, en knijp om te schalen en het beter te zien.

Zo kun je ook sterrenbeelden uit de hemel plukken en ze in 3D bekijken om een idee te krijgen van de diepte en afstand van de sterren.

Richt je telefoon op een ster waar je meer over wil weten en vraag aan Siri ‘Welke ster is dat?’. Night Sky geeft het antwoord. En alsof dat nog niet genoeg is, kan de app zelfs het dichtstbijzijnde planetarium vinden.

  • Download Night Sky (iOS)

Big Bang AR

Ga terug naar dag één van tijd en ruimte. Open Big Bang AR en strek je hand uit voor het scherm, maak een vuist en open langzaam je hand om het begin van het hele universum te laten zien in de palm van je hand. Gewoon een doodgewone dag.

Big Bang AR

Actrice Tilda Swinton voorziet deze AR-app van commentaar en neemt je mee naar die eerste milliseconden na de oerknal. Ze legt uit hoe een dikke soep van quarks, elektronen, neutrino’s en fotonen (de bouwstenen van ons universum) door elkaar werden gehaald en materie vormden waarmee iets kon ontstaan.

De app komt pas goed tot z’n recht als je het geluid aanzet voor de zachte, spacy soundtrack.

Sky Guide

Swipe naar links en rechts om meer van de sterrenbeelden te zien. Tik op Andromeda om meer te lezen over de Griekse mythe die het sterrenbeeld z’n naam gaf.

Sky Guide

De indrukwekkende agendaweergave laat je zien hoe de hemel er vanavond uit zal zien, wanneer de maan opkomt, maar ook wanneer het nieuwe maan is en bijzondere gebeurtenissen zoals de volgende zonsverduistering.

Ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van de maanlanding heeft de app zelfs een AR-ervaring toegevoegd van de lancering van de Saturnus V-raket.

  • Download Sky Guide (iOS)

Hoe is de Ruimte?

Als je je kinderen al vroeg kennis wilt laten maken met de ruimte, is deze educatieve app in cartoonstijl een goed begin.

Hoe is de ruimte?

De app heeft vier gedeelten: Reis naar de ruimte, Leef in de ruimte, Zonnestelstel en De hemel. Je kind leert wat astronauten doen, lost puzzels op, doet testjes en nog veel meer. Hoe is de Ruimte? is een perfecte inleiding in wetenschap, sterren en cartoon-raketten.

  • Download Hoe is de Ruimte? (iOS)

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments