dinsdag, mei 28, 2024
HomeAppsMakkelijke stop-motionfilmpjes: Maak betoverende animaties met Stop Motion Studio

Makkelijke stop-motionfilmpjes: Maak betoverende animaties met Stop Motion Studio

Stop-motionanimatie is heel bijzonder. Als je er niet bekend mee bent: het is een techniek waar monnikenwerk bij komt kijken. Je fotografeert voorwerpen en verplaatst ze steeds heel kleine stukjes zodat het lijkt alsof ze bewegen.

Stop Motion Studio

Het is een unieke vorm van verhalen vertellen die is gebruikt in klassieke avonturenfilms, moderne korte films én grote bioscoophits. En met Stop Motion Studio kun je zelf betoverende filmpjes smaken.

Om een animatie te maken, hoef je alleen maar de camera van je apparaat op het onderwerp te richten en een foto te maken. Daarna is het een kwestie van verplaatsen en schieten, keer op keer. Stop Motion Studio rijgt de afbeeldingen aan elkaar om het eindproduct te maken.

De app geeft je ook de mogelijkheid om personages in je filmpje te plaatsen en mondjes en oogjes toe te voegen om ze gezichtsuitdrukkingen te geven. Op je iPad bepaal jij hoe de actie eruitziet terwijl je optimaal profiteert van de fantastische camera op je iPhone. Je kunt zelfs greenscreeneffecten inzetten.

Stop Motion Studio maakt het heel eenvoudig om professionele resultaten te behalen. Het biedt rasters en de mogelijkheid om meerder frames te zien, zodat je precies weet hoe ver je tussen beelden moet bewegen. Je kunt ook op meerdere lagen tekenen en er is ondersteuning voor Apple Pencil op iPad Pro.

Ook een heel fijne functie is dat je ongewenste voorwerpen die per ongeluk in beeld zijn gekomen, kunt uitwissen. Heel handig om bijvoorbeeld touwtjes weg te halen als je vliegende voorwerpen filmt. Als laatste is er een uitgebreide selectie titels en credits, beeldeffecten en overgangen.

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments