zaterdag, mei 25, 2024
HomeApps5 games met een 25-jarig jubileum

5 games met een 25-jarig jubileum

De game-wereld was in 1994 zó anders. 16-Bits consoles waren de populairste spelcomputers voor thuis, 32-bits consoles begonnen pas net terrein te winnen, speelhallen waren in grote delen van de wereld nog altijd een enorm succes en miljoenen mensen speelden spelletjes op een pc.

Ongelooflijk dat het alweer 25 jaar geleden is dat enkele van onze lievelingsgames uitkwamen. Wel heeft het iets geruststellends dat we ze nu kunnen spelen wanneer we maar willen, op onze iPhones en iPads.

Een onvergetelijk platformspel, een baanbrekende RPG, een innovatief vechtspel, een adrenalineracer en een richt-en-klik klassieker: hier zijn vijf geweldige games die dit jaar hun 25ste verjaardag vieren.

Mega Man X

Mega Man was een van die 8-bits helden die onze televisies eind jaren ’80 veroverden. Een platformspel boordevol actie, waarbij je met veel springen en vijanden vermorzelen een poging deed om het boosaardige robotleger onder leiding van Dr. Wily te verslaan.

Mega Man X

Dit megapersonage kreeg zijn eerste verjongingskuur toen hij een sprong in het 16-bits universum waagde in Mega Man X. Dit spel katapulteerde ons naar een toekomst waarin de held niet alleen nieuwe looks, vaardigheden en krachten had (zoals door muren heen kunnen trappen en de geweldige X-Buster), maar ook menselijke trekjes kreeg.

Mega Man X werd begin 1994 gelanceerd in Noord-Amerika en maakte bijna zeventien jaar later, in 2011, zijn debuut in de App Store.

  • Download MEGA MAN X (iOS)

Final Fantasy VI

Is het echt zo lang geleden dat we voor het eerst kennismaakten met het prachtige filmische universum van een van de beste RPG’s ooit? Het zesde spel in de serie was niet alleen een reïncarnatie van het oorspronkelijke spel, maar liet een onvergetelijke indruk achter op een hele generatie en een genre.

Final Fantasy VI

Tja, het is echt al zó lang geleden. FINAL FANTASY VI voert ons naar een fascinerend 2D-universum waarin de magie van de speelhal en de nieuwste technologie hand in hand gaan met boeiende verhaallijnen, personages en gevechtsmechanismen. Het geheel wordt ondersteund door een prachtige soundtrack.

Het spel werd in Noord-Amerika op de markt gebracht als Final Fantasy III en maakte in 2014 zijn debuut in de App Store, 20 jaar nadat het oorspronkelijke spel uitkwam op de 16-bits consoles.

The King Of Fighters

Nostalgie voor videogames kan ons (ook) terugvoeren naar de hoogtijdagen van de speelhal. Hier zagen we de opkomst van spellen als THE KING OF FIGHTERS. SNK’s geweldige spel bracht personages uit veel van hun hits, zoals Fatal Fury en Art of Fighting bij elkaar, en voegde er een nieuwe groep vechters aan toe die uit zouden groeien tot iconen binnen het genre.

The King Of Fighters

Naast de gastoptredens en de strakke, gepolijste gevechtsscènes werd THE KING OF FIGHTERS bekend vanwege de teamwork-dynamiek. In plaats van gevechten tussen twee personages bood het spel drie-tegen-drie gevechten waardoor je jouw gevechtsstrategie nog eens onder de loep moest nemen.

THE KING OF FIGHTERS-serie werd in 2011 geïntroduceerd in de App Store en er zijn momenteel een aantal titels beschikbaar die je kunt spelen.

  • Download THE KING OF FIGHTERS ’97 (iOS / Android)
  • Download THE KING OF FIGHTERS ’98 (iOS / Android)
  • Download THE KING OF FIGHTERS-i 2012 (iOS / Android)

Need for Speed

In ’94 verraste Need for Speed: NL Racing gamers en petrolheads met z’n realistische racesimulatie en spelmechanica. Het spel hield het midden tussen een racespel en een tijdschrift voor autoliefhebbers, en maakte de weg vrij voor een overvloed aan andere titels in de serie.

Need for Speed

De serie ontwikkelde mee met de wensen van gamers en motorsportfanaten. Van de wereld van tuning en driften tot de spanning van snelle achtervolgingen: het adrenalinegehalte van de serie staat altijd in de hoogste versnelling.

Er zijn momenteel drie verschillende NFS-titels te vinden in de App Store. De nieuwste, Need for Speed: NL Racing, is het eerste (en tot nu toe enige) spel dat gebouwd is voor mobiele apparaten.

  • Download Need for Speed: NL Racing (iOS / Android)
  • Download Need for Speed™ Most Wanted (iOS / Android)

Beneath a Steel Sky

Met hun talloze complexe puzzels hebben adventure games in de jaren ’80 en ’90 een belangrijke rol gespeeld in gaming op de PC. Hun fascinerende – door verhaallijnen gestuurde – werelden, onvergetelijke personages en iconische scenario’s zorgden ervoor dat games als Beneath a Steel Sky: Remastered een miljoenenpubliek hadden.

Beneath a Steel Sky

In deze dystopische richt-en-klik adventuregame speel jij de rol van Robert Foster en zijn intelligente robot Joey. Nadat ze een helicoptercrash weten te overleven, moeten ze samen Union City ontvluchten, een metropool die geregeerd wordt door een alwetende computer. Hoewel de setting van het spel troosteloos lijkt, gooien de personages en situaties die je tegenkomt voldoende humor in de mix. En dan hebben we het nog niet eens over de uitdagende puzzels die op je pad komen.

Beneath a Steel Sky werd oorspronkelijk in maart van 1994 uitgebracht en de bewerkte versie arriveerde in 2009 in de App Store.

  • Download Beneath a Steel Sky: Remastered (iOS)
RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments