dinsdag, mei 28, 2024
HomeAppsSpeel je favoriete 90's games

Speel je favoriete 90’s games

Gabbertjeee! Van britpop tot girlpower, Forrest Gump tot Friends, veel dingen uit de jaren 90 worden nog steeds beschouwd als het beste wat de wereld ooit heeft gezien. En dat is niet minder waar voor games.

Speel je favoriete 90's games

Velen maakten in de jaren 90 voor het eerst kennis met de wereld van videogames, wat nog steeds goede herinneringen naar boven haalt. Maar leef niet in het verleden, breng die nostalgie weer tot leven. Het is tijd om te genieten van de beste games uit de jaren 90, maar nu op je iPhone of iPad. Leuker kan toch haast niet?

Sonic the Hedgehog

Sonic the Hedgehog

Eind 1991 maakte de wereld voor het eerst kennis met ieders favoriete egel. Sonic veroverde meteen alle platformerharten en met Sonic the Hedgehog™ Classic kun je deze wereldberoemde game opnieuw beleven in prachtig detail. Alleen de herkenbare intromuziek brengt je al terug naar je jeugd.

Net als vroeger moet je deze snelle, blauwe egel door levensgevaarlijke levels helpen rennen, springen en rollen. Je verzamelt ringen, ontwijkt de dood en rent zo snel dat de wereld om je heen begint te draaien. En als je aan het einde van een level bent gekomen, is het tijd om de kwaadaardige Dr. Eggman, een van de beste gameschurken, te laten zien wie de baas is.

  • Download Sonic the Hedgehog Classic (iOS / Android)

Streets of Rage 2

Streets of Rage 2

Side-scrolling beat-‘em-up Streets of Rage was een klassieker uit de jaren 90. Nog een klassieker uit dit iconische decennium? Het vervolg. Dit tweede deel was niet weg te denken uit veel huishoudens in de jaren 90 en dat is precies waarom je het nostalgische Streets of Rage 2 Classic wel moet spelen.

Deze straatvechtgame met lekker veel eindbazen bevat alle vechtmoves die je je nog kan herinneren. Streets of Rage 2 had dezelfde legendarische personages als het origineel, naast wat nieuwe gezichten, en er werden ook nieuwe moves en instellingen toegevoegd, met dezelfde gevechten tegen schurken. In deze wetteloze wereld ben jij de wet en je neemt geen gevangenen.

  • Download Streets of Rage 2 Classic (iOS / Android)

Final Fantasy VII

Final Fantasy VII

Meer dan een game. Final Fantasy VII was een keerpunt. Als je, net als wij, de eerste keer tientallen of honderden uren aan deze legendarische RPG hebt gespendeerd, dan kun je maar beter wat tijd inplannen voor een tweede playthrough.

Final Fantasy VII zit bomvol 3D-gevechten en CG-cutscenes, net als het origineel voor console. Combineer dit met een hele verzameling bekende personages en een aangrijpend verhaal dat vandaag nog net zo in de smaak valt als enkele tientallen jaren geleden, en je hebt niet alleen een historische favoriet, maar ook je nieuwe gamehit.

Grim Fandango

Grim Fandango

Een reisagent spelen klinkt misschien niet heel spannend voor een game, maar dat is waar het in Grim Fandango om draait en waar het al twee decennia lang aan fans mee aan het vergaren is. Je bent Manny Calavera. Hij werkt in de Department of Death en staat in het middelpunt van een onthullende samenzwering. Geen doorsnee reisagent dus.

Tik op het scherm om Manny te laten lopen en maak gebruik van een wereld aan mysterieuze objecten terwijl je een meeslepend verhaal en een cast van duister grappige personages onthult. Deze games vertellen een verhaal als geen ander. Waar Sonic aan het begin van de jaren 90 games een boost gaf, deed Grim Fandango dat aan het einde van het decennium.

  • Download Grim Fandango Remastered (iOS)
RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments