zaterdag, mei 25, 2024
HomeAppsEen kijkje achter de schermen van Pro Evolution Soccer 2019

Een kijkje achter de schermen van Pro Evolution Soccer 2019

Begint je sportieve hart spontaan te stuiteren van een goede voetbalwedstrijd? Dan zul je in de zevende (of elfde) hemel zijn na het ontdekken van Pro Evolution Soccer 2019 – de nieuwste hattrick van de makers van de Pro Evolution Soccer-serie.

Net als de vorige versies bevat PES 2019 weer nieuwe updates die getuigen van het talent voor gameontwerp, waardoor ontwikkelaar Konami in de allerhoogste divisie thuishoort

”We doen voortdurend ons best om ’s werelds beste voetbalgame te maken, gebaseerd op de slogan ‘het veld is van ons’,” zegt Manorito Hosoda, executive producer van de reeks.

Pro Evolution Soccer 2019

Pro Evolution Soccer 2019.jpg

Vanaf dit seizoen heeft PES 2019 precies dezelfde game engine als de consoleversie, wat het mogelijk maakt om de hoeveelheid beschikbare data drastisch te vergroten. Daardoor is het aantal frames per seconde verdubbeld, met indrukwekkend soepele animaties als resultaat. En dat geeft een bevredigende en realistische veldervaring, die tot uitdrukking komt in de natuurlijke baltrajecten, tackles en de strategische balbeheersing.

“Als je schiet, is de afstand tussen je lichaam en de bal steeds weer anders. Soms ben je te dicht op de bal, soms te ver weg. Daardoor is geen schot hetzelfde. We waren altijd gefocust op de zo soepel mogelijke dribbels, maar dit keer wilde ik het realisme echt naar een hoger plan tillen”, legt Hosoda uit.

Ik geloof dat realistische, gedetailleerde bewegingen direct verband houden met de mate waarin mensen van het spel genieten.

Manorito Hosoda

“In een echte wedstrijd worden spelers moe, zodat er in de tweede helft gaten beginnen te vallen. Je weet pas hoe het speldrama zich ontwikkelt als je er al middenin zit. In Pro Evolution Soccer 2019 wilde ik dezelfde spanning, die zo uniek is voor het voetbal, opnemen” vervolgt Hosoda.

Het productieteam van het spel verzamelt gegevens over de manier waarop gebruikers spelen, en daarmee bouwen ze verder om de spelervaring van de spelers voortdurend te verbeteren.

”Als bijvoorbeeld de dribbelafstand afneemt, geeft de data aan: ‘mogelijk is het lastig om te dribbelen’. We optimaliseren het spel voortdurend voor een betere voetbalervaring, waarbij we luisteren naar de feedback van spelers”, aldus Hosoda.

En nu het spel qua rekenkracht gelijk is aan de consoleversie, vertaalt die focus op de verbetering van de spelervaring zich in meer manieren om doelpunten te vieren en nog meer verschillende baltrajecten.

Het spel bevat ook het indrukwekkende aantal van ongeveer 8.000 verschillende animaties, zodat je wedstrijden nooit saai zullen zijn.

“Er is ook veel meer variatie in schoten. Een voorbeeld: afhankelijk van het moment waarop je schiet wordt het een drop-kick waarbij de bal snel daalt, of een hoog schot waarbij het baltraject omhoog gaat”, vult Hosoda aan.

Ik wilde een spelervaring creëren die de realiteit benadert.

Manorito Hosoda

‘Van de bewegingen van de speler met de bal tot de bewegingen van spelers zonder bal en de beweging van de bal zelf, plus het tackelen, dribbelen en schieten; ik geloof dat realistische, gedetailleerde bewegingen direct verband houden met de mate waarin mensen van het spel genieten.”

Naast de nieuwste speldynamieken bevat PES 2019 ook de rubriek Featured Player die gelijkloopt met wedstrijden in de echte wereld. Dus als je sterverdediger het goed doet in het echt, zullen zijn vaardigheden in je PES-wedstrijden ook verbeteren.

”Omdat vaardigheden tot nu toe onveranderlijk waren, stond het eigenlijk van het begin af aan al vast wie de populairste spelers waren. Maar zou het niet tof zijn als, zodra je favoriete speler het in het echt goed doet, zijn vaardigheden in het spel een week later ook verbeteren? Ik verwacht een realistischer spelervaring door zo’n link met de realiteit.”

En naast al deze nieuwe updates heeft Hosoda ook een paar tips voor nog meer succes op het PES 2019-veld.

”Doe net als de echte wereldteams: train van maandag tot donderdag, verbeter je spel tegenover digitale tegenstanders in de competitie en stuur een voetbalmakelaar om spelers te contracteren. Daarna neem je het in het weekend online op tegen andere spelers. Omdat bij spelers die in de voorafgaande week goed hebben gepresteerd de spelvaardigheid verbetert, verwacht ik dat je veel plezier zult hebben aan Pro Evolution Soccer, want het zit vol met de spanning van het echte voetbal.”

  • Download PES 2019 PRO EVOLUTION SOCCER (iOS / Android)
RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments