Is dit de Sony PlayStation 5 of PS5 Development Kit?

De verwachting is dat Sony de PlayStation 5 op 12 februari 2020 tijdens de PlayStation Meeting 2020 zal introduceren. De PS5 zou dan in de loop van het jaar in de winkelschappen moeten liggen.

PS5

PS5 gepatenteerd

Sony heeft in mei dit jaar een patent aangevraagd bij de INPI (Instituto Nacional da Propriedade Industrial) in Brazilië, waarna het design patent op 13 augustus 2019 is opgenomen in de WIPO (World Intellectual Property Office) database. Bij het patent was slechts één afbeelding inbegrepen, maar LetsGoDigital heeft na wat zoekt toch nog meer foto’s weten te bemachtigen.

Het patent is gecategoriseerd als Class 14.02, hiertoe behoren gegevensverwerkende apparatuur en randapparatuur. Binnen deze categorie worden ook spelconsoles geplaatst. Het ontwerp van de PS4 werd eveneens in Brazilië gepatenteerd. Ook dit patent werd gecategoriseerd als Class 14.02. Onderstaande illustratie toont de beide Sony patenten naast elkaar.

PS5 patent

Wat ons direct opvalt aan de game console is dat de vorm refereert aan de romeinse cijfer V. Of het een game console of een accessoire is blijf voorlopig nog onduidelijk. Het ziet er wel erg stoer uit. Hieronder hebben we nog een illustratie waarop het gepatenteerde apparaat van verschillende kanten te zien is.

PS5 Development Kit

Het lijkt daadwerkelijk om de PlayStation 5 of de PS5 Development Kit te gaan. Deze laatste is enkele maanden geleden naar game ontwikkelaars verzonden.

https://www.youtube.com/watch?v=T7gJ7C-x-F0

Het laatste nieuws

iOS 13.5.1 zorgt voor batterijproblemen bij iPhone en iPad

Heb je het idee dat je iPhone- en/of iPad-batterij sneller leegloopt? Dan ben je niet alleen. Een groot aantal iOS-gebruikers klagen sinds...

MudRunner Mobile vanaf 15 juli beschikbaar voor Android en iOS

MudRunner verscheen in 2017 voor de PS4, Xbox One, Nintendo Switch en PC. Het spel is meer dan een miljoen keer over...

Lenovo kondigt Motorola One Fusion aan

Lenovo heeft een budget versie van de vorige maand aangekondigde Motorola One Fusion+ aangekondigd. Naast minder krachtige hardware moet de Motorola One...

Apple koopt rechten slavernijfilm Will Smith voor recordbedrag

Apple Studios heeft voor een recordbedrag de rechten van slavernijfilm Emancipation met in de hoofdrol Will Smith gekocht. Het Amerikaanse bedrijf uit...

App Store & iTunes-kaart actie: 10% extra tegoed

Heb jij een plan B nodig voor deze zomer? Ga voor een App Store & iTunes Card nu met 10% extra tegoed...

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ontvang dagelijks het laatste nieuws in uw inbox