donderdag, juli 18, 2024
HomeTV & EntertainmentSony Bravia XG95 4K HDR full-array led-tv vanaf maart verkrijgbaar

Sony Bravia XG95 4K HDR full-array led-tv vanaf maart verkrijgbaar

Sony heeft vandaag bekendgemaakt dat de Bravia XG95-televisies vanaf halverwege maart verkrijgbaar zullen zijn in de Benelux. Deze high-end 4K HDR full-array led-tv’s komen uit in verschillende beeldformaten. De kleinste versie is 55-inch en krijgt een adviesprijs van 1900 euro.

Sony Bravia XG95

Sony Bravia XG95

De Sony XG95-serie bestaat uit vier modellen; 55″, 65″, 75″ en 85-inch. Adviesprijs van de 85″-versie gaat het Japanse bedrijf op een later moment bekendmaken. De XG95-serie is beschikbaar voor de volgende adviesprijzen

  • Sony KD-55XG9505 – € 1.900,-
  • Sony KD-65XG9505 – € 2.600,-
  • Sony KD-75XG9505 – € 4.500,-
  • Sony KD-85XG9505 – nog niet bekendgemaakt

De Bravia XG95 tv’s beschikken allemaal over 4K-resolutie en zijn uitgerust met de Picture Processor X1 Ultimate beeldprocessor voor een uitstekende weergave van 4K HDR.

Dit nieuwe vlaggenschip in de Bravia led-serie heeft full-array achtergrondverlichting met local dimming en is voorzien van X-tended Dynamic Range PRO. Dat moet de bewegingsonscherpte bij bewegende beelden verminderen. De geïntegreerde 4K X-Reality PRO beeldprocessor zorgt voor een natuurgetrouw beeld en een perfect contrast.

Net als bij de MASTER-series biedt Sony voor de XG95 de Netflix Calibrated Mode. Deze unieke functie is ontwikkeld om de beeldkwaliteit van de producent te evenaren. Door de optie in het menu te selecteren reproduceert Netflix Calibrated Mode automatisch de beeldweergave. Entertainmentliefhebbers kunnen zo optimaal genieten van tv-series, films, documentaires en andere programma’s op Netflix.

Sony XG95

Naast beeldkwaliteit is geluidskwaliteit een belangrijk element van de kijkervaring. Daarom beschikken deze modellen over Sony Acoustic Multi-Audio. Sony biedt een Sound-from-Picture Reality ervaring. Dit reproduceert de positie van de geluidsbron zeer nauwkeurig, zodat het geluid direct uit de mond van de acteur lijkt te komen wanneer deze spreekt. Dankzij deze innovatie komt het geluid rechtstreeks van het scherm waardoor ervaring, actie en geluid in perfecte harmonie zijn.

Ook biedt de XG95 ondersteuning voor HDR-10, HLG en Dolby Vision HDR formaten. De combinatie van deze technologieën garandeert een realistische kijkervaring bij tv-uitzendingen, dvd’s, Blu-ray, internetvideo’s en digitale foto’s. Beelden worden realistisch weergegeven zonder verlies van details – voor een levensecht beeld bij ieder type content.

Tot slot draaien de Sony tv’s op Android TV van Google, waarbij het om versie 8 Oreo gaat.

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments