zondag, mei 19, 2024
HomeComputerIs de nieuwe Macbook Air sneller dan de oude?

Is de nieuwe Macbook Air sneller dan de oude?

Apple kondigde enkele dagen geleden een nieuwe versie van zijn MacBook Air aan. De dunne laptop wordt voor het eerst voorzien van een Retina-scherm. De resolutie gaat van 1440 bij 900 pixels naar 2880 bij 1800 pixels.

MacBook Air

MacBook Air

De schermranden van de MacBook Air zijn niet meer gemaakt van aluminium, maar van glas. Ook de randen zijn dunner, waardoor de laptop 17 procent kleiner is geworden.

De nieuwe Air kan ontgrendeld worden met de Touch ID-vingerafdrukscanner. Verder is de laptop voorzien van het nieuwe butterfly-toetsenbord met een grotere touchpad.

Sneller dan de oude?

De eerste benchmarks van de nieuwe MacBook Air staan ook inmiddels online. Het Amerikaanse bedrijf uit Cupertino kiest met de introductie van de nieuwe Air voor de zuinigere Intel Amber Lake-chips. Dat zorgde in de eerste instantie voor wat twijfels, want zou de oudere energievretende variant niet sneller zijn?

De nieuwe MacBook Air met een 1,6GHz Intel Core i5-8210Y en 16GB werkgeheugen haalde een single-core score van 4248 punten en een multi-core score van 7828 punten. Hij is gelukkig een stuk sneller dan zijn voorganger. Die kwam niet verder dan 3335 en 6119 punten.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments