donderdag, juli 18, 2024
HomeGadgetsDe beste bewakingscamera?

De beste bewakingscamera?

Als je van plan bent om een bewakingscamera systeem te kopen, kan je wel wat hulp gebruiken. Er zijn namelijk zoveel verschillende bewakingscamera’s dat je door de bomen het bos niet meer ziet. De beste bewakingscamera is niet alleen een bewakingscamera, maar het gaat om het gehele plaatje.

Beste bewakingscamera

Beste bewakingscamera

De camera zelf maakt een bewakingscamera niet direct de beste, maar zo is de DVR recorder, bekabeling en type bewakingscamera ook heel belangrijk.

TV lijnen

Wat zijn TV lijnen bij een bewakingscamera? Deze geven de resolutie en de scherpte aan. Er zijn een hoop tv lijnen; 380TVL, 420tvl, 540tvl, 600tvl, 700tvl, 800tvl, 900tvl, 1000tvl en 1200tvl.

Het maximale TV lijn bij een analoge bewakingscamera systeem is maximaal 1200TVL. Deze heeft een beeldweergave van 1280 (H) x 1024 (V). De DVR recorder die je koopt zou dezelfde resolutie moeten opnemen en weergeven.

beveiligingscamera

Slecht kwaliteit

Als je regelmatig opsporing verzocht kijkt is het je vast opgevallen dat het beeldkwaliteit zéér slecht is. Dit komt doordat men een te verouderd camerabewaking systeem gebruiken en zouden eigenlijk moeten upgraden naar de nieuwste analoge beveiligingscamera systemen.

Tegenwoordig zijn de analoge camerabewaking systemen net zo scherp als een IP camera. De meeste bewakingscamera’s zijn voorzien van een RG59 coax kabel. Het is dan enkel een kwestie van de bewakingscamera en de recorder om te ruilen.

Nachtzicht

Het nachtzicht is tegenwoordig ook veel beter dan vroeger. Aan de SST bewakingscamera’s van Online Camera Shop zijn er namelijk extra speciale functies toegevoegd om het nachtzicht te verbeteren zodat het beeld nog helderder en duidelijker is. De dader komt hierdoor direct en duidelijk herkenbaar in beeld.

Array led vs infrarood led

Array leds leveren een veel beter nachtzicht dan infrarood leds. Ook gaan Array leds langer mee, reikt het verder en bundelt zijn stralen 20 keer beter dan een infrarood bewakingscamera.

Sharp vs Sony

Beveiligingscamera’s van Sharp zijn zo’n 70 procent goedkoper dan die van Sony. Natuurlijk heeft dit een reden. Sharp maakt namelijk geen originele cctv lenzen, hierdoor mist een Sharp Beveiligingscamera teveel belangrijke factoren.

Sony gebruikt DSP processors voor zijn bewakingscamera, dit zorgt dat een beeldsignaal ten alle tijden het allerbeste kwaliteit zal leveren. Een DSP-chip maakt dus een groot verschil. Een bewakingscamera van Sony is zelfs in staat om vele instellingen door te voeren, zonder dat een groot TL lamp of zonlicht  het beeld zal verstoren.

Verschillen

Voor de meeste mensen zal resolutie niet veel zeggen. De onderstaande afbeelding geeft je een goed beeld tussen de verschillen tussen 4K Ultra HD, 1080p, 720p en 480p.

Kwaliteit verschillen

Op de website van Online Camera Shop heb je ontzettend veel beveiligingscamera’s om je huis of bedrijf goed te beveiligen.

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments