Ook Android-fabrikanten ontevreden over licenties Qualcomm

Eerder was al bekend dat Apple en Qualcomm verwikkeld waren in een juridische strijd omtrent de licentiekosten op patenten van de chipfabrikant. Het Amerikaanse bedrijf uit Cupertino is van mening dat Qualcomm te hoge licentiekosten vraagt.

Qualcomm

Qualcomm

Het Taiwanese website Digitimes heeft van bronnen in de industrie vernomen dat ook Android-fabrikanten ontevreden zijn over de hoge licentiekosten die zij moeten betalen aan Qualcomm.

Apple was al gestopt met de royaltybetalingen aan chipmaker Qualcomm in afwachting van een rechtszaak. Nu is ook één Chinese Android-fabrikant gestopt met royaltybetalingen. Naar verluidt gaat het om Huawei.

Qualcomm heeft verschillende patenten op netwerktechnologieën als 3G en 4G en eist een bepaalde percentage van de verkoopprijs van het toestel.

In Zuid-Korea heeft een toezichthouder ingegrepen en eist dat Qualcomm zijn royaltystelsel opnieuw onderhandelt met smartphonemakers.

Het laatste nieuws

iOS 13.5.1 zorgt voor batterijproblemen bij iPhone en iPad

Heb je het idee dat je iPhone- en/of iPad-batterij sneller leegloopt? Dan ben je niet alleen. Een groot aantal iOS-gebruikers klagen sinds...

MudRunner Mobile vanaf 15 juli beschikbaar voor Android en iOS

MudRunner verscheen in 2017 voor de PS4, Xbox One, Nintendo Switch en PC. Het spel is meer dan een miljoen keer over...

Lenovo kondigt Motorola One Fusion aan

Lenovo heeft een budget versie van de vorige maand aangekondigde Motorola One Fusion+ aangekondigd. Naast minder krachtige hardware moet de Motorola One...

Apple koopt rechten slavernijfilm Will Smith voor recordbedrag

Apple Studios heeft voor een recordbedrag de rechten van slavernijfilm Emancipation met in de hoofdrol Will Smith gekocht. Het Amerikaanse bedrijf uit...

App Store & iTunes-kaart actie: 10% extra tegoed

Heb jij een plan B nodig voor deze zomer? Ga voor een App Store & iTunes Card nu met 10% extra tegoed...

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ontvang dagelijks het laatste nieuws in uw inbox