Apple Watch Series 3 met 4G aangekondigd

Apple heeft vandaag tijdens het lang verwachte iPhone-event meerdere producten aangekondigd. Zo is vanavond de Apple Watch Series 3, iPhone 8 en iPhone 8 Plus, splinternieuwe iPhone X en de Apple TV 4K aangekondigd.

Apple Watch Series 3

Eén van de producten die het Amerikaanse bedrijf uit Cupertino heeft gepresenteerd is de Apple Watch Series 3. Zoals verwacht is de belangrijkste toevoeging aan de smartwatch een 4G-verbinding. Dankzij 4G kan de vernieuwde Apple Watch zelfstandig verbinding maken met het internet.

Apps die een internetverbinding nodig hebben kunnen dit vanaf nu zonder een iPhone. Je Apple Watch neemt automatisch je telefoonnummer over. Je kunt alsnog bellen en sms’jes als je bijvoorbeeld je iPhone thuislaat. In combinatie met een Apple AirPods kan je ook muziek luisteren. Dit doen je dan via Apple Music.

Design

Design van de nieuwe Watch Series 3 is hetzelfde als zijn voorganger. Enige verschil met de Apple Watch Series 2 is dat de digitale crown een rode zijkant heeft.

Apple Watch 3

Hardware

Onder de motorkap beschikt de nieuwe Apple Watch over de snellere dual-core S3-processor met ingebouwde GPS. Dankzij deze snellere processor werkt Siri een stuk sneller en kan het ook nog eens terug praten.

Verder beschikt het horloge over een ingebouwde hartslagmeter, stappenteller, hoogtemeter en 8GB aan opslagruimte. De nieuwe W2-chip zorgt voor de WiFi en Bluetooth 4. De antenne heeft Apple in het scherm ingebouwd. 4G-netwerk wordt verzorgt door een eSim inplaats van een traditionele simkaart

Tot slot is er ook een variant zonder een 4G-verbinding verkrijgbaar. Qua hardware is deze identiek, maar wel iets voordeliger.

Verkrijgbaarheid

De pre-order voor de Apple Watch Series 3 zonder 4G kan men vanaf vrijdag 15 september doen en de daadwerkelijke verkoop start op 22 september. De standaard versie kost in Nederland 369 euro.

Wanneer de Apple Watch Series 3 met 4G hier in de Benelux wordt gelanceerd is vooralsnog niet bekend. In de Verenigde Staten start de pre-orders op 15 september en heeft het een vanaf prijs van 399 dollar.

Het laatste nieuws

Dagdeal: Bitdefender Total Security 2020 (2 Jaar) 10 Apparaten – van 149,99 voor 36,95

Bitdefender Total Security 2020 (acroniem: BITS) is een alles-in-1 beveiliging voor zowel Windows en macOS als iOS en Android. In tijden als deze waarin we...

Dagdeal: Netgear GC110P Cloud Managed Switch PoE – van €170 voor €59,95

Wat is een modern bedrijf zonder zijn data? En zelfs al staat alles veilig in de cloud, dan moet het ook makkelijk...

Maid of Sker vanaf morgen verkrijgbaar voor PS4 en Xbox One

De horror game Maid of Sker verschijnt aankomende vrijdag voor PlayStation 4 en Xbox One. Met realistische 4K-beelden met gameplay gericht op...

Dagdeal: DJI Mavic Air Drone Fly More Combo – van €1172 voor €799,95

Je hebt drones - leuk speelgoed voor op het grasveldje verderop - en je hebt drones: het soort waar je de prachtigste beelden...

Gratis PlayStation Plus games voor augustus 2020 bekend

Sony heeft via het officiële PlayStation Blog de gratis PlayStation Plus games voor de maand augustus bekendgemaakt. Vanaf dinsdag 4 augustus kunnen PlayStation...

Gerelateerde artikelen