dinsdag, mei 28, 2024
HomeInternetWaarom is een website belangrijk voor uw bedrijf?

Waarom is een website belangrijk voor uw bedrijf?

Het internet is tegenwoordig volledig geïntegreerd in ons dagelijkse leven, we internetten inmiddels 24/7. Dit deden we al jaren op een laptop of een pc. Dit doen we nu steeds vaker op een tablet of smartphone. We Googelen tegenwoordig letterlijk alles. Denk hierbij aan een specifiek product, een dienst, telefoonnummer van een bedrijf en nog veel meer. Een website is tegenwoordig het eerste contact met je potentiële klanten. Zo kan je bijvoorbeeld je bezoekers laten zien wie je bent en wat je allemaal te bidden hebt. Om bezoekers om te toveren tot potentiële klanten is het belangrijk dat de content van je website voldoet aan de wensen waar men naar opzoek is.

Waarom is een website belangrijk?

Waarom is een website belangrijk?

Je kan je zelf natuurlijk ook afvragen of een website echt nodig is voor je bedrijf. Tot heden heb je het zonder gedaan, klanten hebben je tot heden ook gevonden zonder een website. Je kunt natuurlijk ook bang zijn voor de rompslomp die het laten maken van een website met zich meebrengt en de eventuele kosten.

Er zijn een miljoen redenen waarom een bedrijf tegenwoordig niet meer zonder een website kunnen. Toen internet nog niet zo populair was als nu keek men in de telefoongids om een telefoonnummer van een bedrijf te vinden. Tegenwoordig belandt de telefoongids rechtstreeks bij het oud papier. Niemand kijkt er nog in. Google is namelijk ons beste vriend!

Als je een bedrijft hebt zonder een website of een verouderde site uit het stenen tijdperk nemen je klanten je niet meer serieus. Een mooie website in je eigen huisstijl straalt toch professionaliteit uit, of niet?

Een bedrijf heeft een openingstijd en een sluitingstijd. Dankzij een website ben je 24/7 online of beter gezegd je bent altijd geopend! Je zit dus niet langer vast aan kantoortijden. Zo kan je bijvoorbeeld nog steeds geld verdienen als je slaapt.

Wat vele bedrijven tegenwoordig ook doen is geen dure kaartjes of flyers te laten maken. Men stuurt via Facebook, Twitter of andere social media een link van zijn/haar website. Zo kan iedereen je website bezoeken en indruk krijgen van wat je allemaal doet en welke producten je allemaal verkoopt.

We kopen steeds vaker producten online. E-commerce is enorm in opkomst. Het volume van online afgehandelde transacties stijgt met de dag. Dankzij een webshop kan je je klanten ook online van dienst zijn.

Bij de meeste hosting bureaus kan je een kant en klare template gebruiken. Je hoeft enkel je eigen informatie en content in te voeren. Dit is misschien niet een heel professionele website, maar je hebt nu wel een website waarop je vindbaar bent. Je kan natuurlijk ook een website laten maken. Afhankelijk van je wensen kan dit een paar tientjes tot paar duizend euro’s kosten.

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments