vrijdag, juli 19, 2024
HomeSoftwareAndroid-smartphones lopen achter met beveiligingsupdates

Android-smartphones lopen achter met beveiligingsupdates

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat maar liefst de helft van smartphones die op het Android besturingssysteem draaien achterlopen met beveiligingsupdates. Kwart van de smartphones had een update van een half jaar of ouder.

Beveiligingsupdates

Beveiligingsupdates

Slechts 5 procent procent van 182 onderzochte Android-smartphones beschikken over de meest recente beveiligingsupdates van augustus 2017 en 11 procent een update van juli 2017. Vooral smartphones van Alcatel, Wiko, LG en Huawei scoren slecht. Deze fabrikanten hebben nauwelijks toestellen met recente updates.

Updates zijn belangrijk voor de eindgebruiker, omdat hiermee de lekken in de beveiliging van de toestellen worden gedicht en worden telefoons ook veiliger.

Fabrikanten van Android-smartphones hadden in het verleden beloofd op sneller met updates te komen. Helaas merken wij daar niks van. Momenteel draait enkel de Google Nexus en de Google Pixel op de nieuwste Android-versie. Google zelf brengt regelmatig updates uit voor zijn Android mobiele besturingssysteem, maar het is aan de fabrikanten zelf om die updates bij de consument te krijgen.

Momenteel is de vorige week verschenen Android 8.0 Oreo de nieuwste versie, maar vele Android-gebruikers moeten waarschijnlijk nog maanden wachten op de update.

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments