zaterdag, mei 18, 2024
HomeGadgetsMaak kennis met de HomePod-speaker van Apple

Maak kennis met de HomePod-speaker van Apple

Naast een nieuwe iMac Pro, vernieuwde MacBooks en een nieuwe iPad Pro heeft Apple tijdens WWDC 2017 ook een nieuwe accessoire onthuld; namelijk de HomePod-speaker.

HomePod-speaker van Apple

HomePod

Alle grote tech-giganten als Amazon, Google, Microsoft hebben een slimme assistent voor thuis. Daar kan Apple natuurlijk niet achterblijven. Het Amerikaanse bedrijf uit Cupertino rolde zijn Siri assistent zo een beetje uit op al zijn apparaten, maar een speciale hub voor thuis was er tot heden nog niet.

De HomePod-speaker wordt later dit jaar gelanceerd en is verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart. De speaker is ongeveer 18 centimeter hoog en heeft zeven tweeters onderin. Elk is voorzien van een eigen driver, die met behulp van audiobeams het geluid bundelen en richten. Een opwaargs gerichten woofer zorgt voor de nodige bastonen.

Onder de motorkap is de speaker voorzien van een Apple A8-processor, met automatische bass-equalization en dynamische modeling. HomePod werkt uiteraard met Apple Music en simuleert de speaker surround sound.

De HomePod-speaker heeft zes microfoons die je met Hé Siri kunt activeren. De speaker dien je aan te sluiten op het stopcontact, hij zal waarschijnlijk niet draagbaar zijn. Audio wordt automatisch aan de ruimte waarin je je bevindt aangepast. Daarbij kan de speaker automatisch de grootte en de vorm van de kamer achterhalen.

Tot slot kun je meerdere HomePods met elkaar verbinden. Je kunt dan dingen zeggen en vragen. Ook is het mogelijk om berichten te sturen, vertalen, aandelenkoersen opvragen en veel meer.

HomePod prijs

Een exacte releasedatum heeft de speaker niet gekregen, maar komt later dit jaar naar de Verenigde Staten, UK en Australië. Andere landen moeten helaas wachten op 2018.

Voor de HomePod moet je helaas wel diep in je buidel tasten, hij kost namelijk 349 dollar.

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments