zondag, mei 19, 2024
HomeComputerApple kondigt nieuwe iMacs aan

Apple kondigt nieuwe iMacs aan

Apple heeft vandaag tijdens WWDC 2017 onder meer drie nieuwe iMacs aangekondigd. De vernieuwde iMacs zullen binnenkort gelanceerd worden en beschikken over de nieuwe Kaby Lake-processor en betere schermen.

Nieuwe iMacs

Nieuwe iMacs

Het Amerikaanse bedrijf uit Cupertino heeft de iMac sinds 2015 niet vernieuwd. Tussen 2010 en 2015 verscheen er jaarlijks een nieuwe iMac. Daar komt nu gelukkig verandering in.

De iMac 2017 beschikt over de nieuwe Kaby Lake-processor, betere schermen en nieuwe aansluitingen. Net als de huidige modellen is de nieuwe iMacs straks in twee formaten verkrijgbaar; 21,5-inch en 27-inch. Deze zijn respectievelijk uitbreidbaar tot 32GB RAM en 64GB RAM.

iMac Prijs

  • iMac 21,5-inch vanaf $1099
  • iMac Retina 4K 27-inch vanaf $1299
  • iMac Retina 5K 27-inch vanaf $1799

iMac Pro

Apple kreeg veel kritiek van zijn achterban dat ze te weinig voor Pro-gebruikers zouden doen. Daar komt nu met de iMac Pro verandering in. Tijdens WWDC 2017 toonde Apple enkele beelden van de nieuwe iMac Pro. Volgens het Amerikaanse bedrijf wordt dit de meest krachtige Mac ooit.

iMac Pro

Een iMac met een 8‑coreprocessor is op zichzelf al bijzonder. Laat staan een iMac met tot wel 18 cores. En met Turbo Boost-snelheden tot 4,5 GHz levert iMac Pro ruim voldoende vermogen en flexibiliteit voor razendsnelle multicore­processing en voortreffelijke single-threadprestaties. Dus of je nu bestanden rendert, 4K‑video’s edit, realtime audio-effecten maakt of een nieuwe app ontwikkelt, het gaat allemaal bliksemsnel. Meer is in dit geval dan ook echt: beter.

In iMac Pro is nu plaats voor tot maar liefst 128 GB geheugen. Zo kun je moeiteloos complexe 3D‑modellen visualiseren, simuleren en renderen. Of meerdere testomgevingen creëren om software te ontwikkelen voor verschillende platforms. Je werkt zonder problemen in meerdere apps tegelijk. En handelt data-intensieve taken af alsof het niets is.

Met tot maar liefst 4 TB aan flashopslag kun je ongeacht de codec aan grote 4K- en HD‑projecten werken. En met een overdrachtssnelheid van 3 GB/s gaat het laden van grote bestanden en het openen van apps sneller dan ooit. Wil je zien hoe snel? Wil je ’t nog een keer zien?

Het spreekt bijna voor zich: het display van een iMac is zonder meer schitterend te noemen. En iMac Pro bewijst dat opnieuw. Het 27‑inch display is zelfs het beste display dat we ooit hebben gemaakt, met een indrukwekkende helderheid van 500 nits en 14,7 miljoen pixels. Met de P3‑kleurweer­gave en ondersteuning voor meer dan een miljard kleuren zien beelden er op iMac Pro geweldig natuurgetrouw uit.

iMac Pro klinkt net zo indrukwekkend als hij eruitziet. De verbeterde stereo­speakers leveren een groter frequentiebereik, een zwaardere bas en meer volume. Kletterende bekkens, gelaagde effecten, gesampled geluid, alles klinkt je even helder in de oren.

iMac Pro prijs

De instapprijs van de iMac Pro is maar liefst 4999 dollar en is vanaf december verkrijgbaar.

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments