Maak kennis met de HomePod-speaker van Apple

Naast een nieuwe iMac Pro, vernieuwde MacBooks en een nieuwe iPad Pro heeft Apple tijdens WWDC 2017 ook een nieuwe accessoire onthuld; namelijk de HomePod-speaker.

HomePod-speaker van Apple

HomePod

Alle grote tech-giganten als Amazon, Google, Microsoft hebben een slimme assistent voor thuis. Daar kan Apple natuurlijk niet achterblijven. Het Amerikaanse bedrijf uit Cupertino rolde zijn Siri assistent zo een beetje uit op al zijn apparaten, maar een speciale hub voor thuis was er tot heden nog niet.

De HomePod-speaker wordt later dit jaar gelanceerd en is verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart. De speaker is ongeveer 18 centimeter hoog en heeft zeven tweeters onderin. Elk is voorzien van een eigen driver, die met behulp van audiobeams het geluid bundelen en richten. Een opwaargs gerichten woofer zorgt voor de nodige bastonen.

Onder de motorkap is de speaker voorzien van een Apple A8-processor, met automatische bass-equalization en dynamische modeling. HomePod werkt uiteraard met Apple Music en simuleert de speaker surround sound.

De HomePod-speaker heeft zes microfoons die je met Hé Siri kunt activeren. De speaker dien je aan te sluiten op het stopcontact, hij zal waarschijnlijk niet draagbaar zijn. Audio wordt automatisch aan de ruimte waarin je je bevindt aangepast. Daarbij kan de speaker automatisch de grootte en de vorm van de kamer achterhalen.

Tot slot kun je meerdere HomePods met elkaar verbinden. Je kunt dan dingen zeggen en vragen. Ook is het mogelijk om berichten te sturen, vertalen, aandelenkoersen opvragen en veel meer.

HomePod prijs

Een exacte releasedatum heeft de speaker niet gekregen, maar komt later dit jaar naar de Verenigde Staten, UK en Australië. Andere landen moeten helaas wachten op 2018.

Voor de HomePod moet je helaas wel diep in je buidel tasten, hij kost namelijk 349 dollar.

Het laatste nieuws

Systeemeisen Cyberpunk 2077 bekend

Cyberpunk 2077 ligt vanaf 19 november in de winkelschappen voor de PS4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S en PC. Ontwikkelaar...

Nieuwe PS5 voorraad bij Nedgame

Sinds gisteren is het in Nederland en België mogelijk om de PS5 te pre-orderen. Heb jij de PlayStation 5 al kunnen bestellen?...

Alle PlayStation Plus aanbiedingen op een rij

Verloopt je PlayStation Plus abonnement binnenkort? Dan heb je geluk! Het is namelijk in de aanbieding. Je betaald slechts 49,99 euro voor...

Super Mario 3D All-Stars verkrijgbaar vanaf 55,99 euro

Tijdens een speciale Nintendo Direct-presentatie heeft Nintendo een hoop nieuwe games aangekondigd. Ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan van Mario brengt het Japanse...

Super Mario Maker 2 voor Nintendo Switch – tijdelijk 29,99 euro

Steek de handen uit de mouwen en bouw de Super Mario-levels waar je altijd al van hebt gedroomd in Super Mario Maker...

Gerelateerde artikelen