dinsdag, juni 25, 2024
HomeGadgetsWat zijn de beste stofzuigers van 2023?

Wat zijn de beste stofzuigers van 2023?

Wie op zoek is naar een nieuwe stofzuiger, komt er achter dat er behoorlijk wat keuze is. Kies je liever voor een duurder model in de hoop dat deze langer meegaat, of ben je met een budget stofzuiger ook goed af? De beste manier om daarachter te komen, is door de top 5 van beste stofzuigers van 2023 in kaart te brengen. Hierin staan de beste merken en types weergegeven. Al deze stofzuigers zijn grondig getest en beoordeeld.

Stofzuigers van 2023

Als je op zoek bent naar de beste stofzuiger, kom je al snel bij topmerken als Miele en Rowenta uit. Miele produceert over het algemeen iets duurdere stofzuigers en heeft meer functies dan een budgetmerk als Rowenta. Door een vergelijking te maken tussen duurdere en goedkopere stofzuigers, is het mogelijk om een model te kiezen dat binnen het budget en de persoonlijke wensen past. We hebben de beste modellen op een rijtje gezet.

De beste stofzuiger van 2023: De Miele Complete C3

Als je op zoek bent naar een complete stofzuiger met zak, dan is de Miele Complete C3 het beste model om te kiezen. Deze stofzuiger wordt door meerdere websites beoordeeld als beste stofzuiger van dit jaar. Dankzij zijn uitmuntende zuigkracht maakt hij goed schoon en bovendien maakt dit model niet veel geluid. Daarnaast levert Miele de Complete C3 met veel accessoires, zodat je meteen aan de slag kunt. De levensduur van de Miele Complete C3 is erg lang en bovendien krijg je bij aanschaf een combiborstel geleverd. Maar let op: er wordt geen turboborstel meegeleverd. Met een aanschafprijs van tussen de 250 en 300 euro is de Miele Complete C3 wel een duurder model, dat niet geschikt is voor ieder budget.

Rowenta Silence Force R07740

Heb je een hekel aan stofzuigers die veel lawaai maken? Dan is de Rowenta Silence Force R07740 een goede keuze. De Rowenta Silence Force R07740 wordt door meerdere media bestempeld als ‘stofzuiger beste koop’ en is daarmee en goede aankoop met een vanafprijs rond de 139 euro. Deze stofzuiger maakt met 67 decibel echt maar weinig geluid. Bovendien is dit model ook een goede keuze voor eenieder met een wat lager budget. Het is weliswaar niet de allergoedkoopste stofzuiger op de markt, maar wel de beste goedkope stofzuiger van dit moment. Je levert overigens niet in op zuigkracht en comfort. Je krijgt bij aanschaf van dit model bovendien een parketborstel en daardoor is het ook mogelijk om kwetsbare vloeren zonder krassen schoon te maken. Dit is een stofzuiger met zak, waardoor je wel regelmatig nieuwe zakken aan moet schaffen.

AEG VX82-1 ECO

Een ander goed model om te kiezen is de AEG VX82-1 ECO. Dit model is speciaal geproduceerd om de stilste stofzuiger op de markt te zijn. Deze stofzuiger heeft nog steeds een erg goede zuigkracht en wordt bovendien geleverd met een parketborstel voor kwetsbare vloeren. Dankzij SmartMode-technologie wordt het vloertype meteen herkend en de zuigkracht daarop aangepast. Bij deze stofzuiger wordt geen turboborstel geleverd, wat betekent dat het model iets minder geschikt is voor huishoudens met huisdieren. Met een prijs tussen de 175 en 220 euro is de stofzuiger bovendien niet voor iedere portemonnee even geschikt.

iRobot Roomba Combo j7+

Heb je geen zin om zelf te stofzuigen? Dan kun je er ook voor kiezen om een robotstofzuiger in huis te halen. De iRobot Roomba Combo j7++ is dan een goede koop. Geloof het of niet, deze stofzuiger kan namelijk ook meteen dweilen! De robot heeft een zelflerend navigatiesysteem en brengt daardoor elke ruimte zelfstandig in kaart. Daarbij onthoudt de robot iedere lay-out. De route wordt steeds weer opnieuw aangepast bij veranderingen, waardoor je de robot zelf niet steeds opnieuw hoeft in te stellen. Dit is een echt slimme robotstofzuiger: hij slaat geen plekken over en maakt geen plekken dubbel schoon. Op dit vlak is hij vermoedelijk dus zelfs slimmer dan de meeste mensen! Dankzij het handige leegstation heb je er zelf amper nog omkijken naar. Een robotstofzuiger is nog niet voor iedereen. Het model kost rond de 600 euro. Goed om te weten is ook dat er nog wel meer handige gadgets zijn, waardoor je huishouden doen een stuk gemakkelijker en leuker wordt.

Compacte stofzuiger: De Rowenta Compact Power XXL R04853

Niet iedereen heeft evenveel ruimte om zijn stofzuiger op te bergen. Om deze reden kun je ook kiezen voor een kleinere stofzuiger. Het voordeel van zo’n model is dat je deze zelfs in een kleine kast al kwijt kunt. De Rowenta Compact Power XXL R04853 is dan zeker een aanbeveling waard. Rowenta is overigens een Duitse fabrikant van huishoudartikelen, en zoals we weten leveren onze oosterburen producten van hoge kwaliteit. 

De Rowenta Compact Power XXL R04853 stofzuiger is relatief licht en gemakkelijk te verplaatsen. Bovendien hoef je geen nieuwe zakken aan te schaffen, want dit model werkt aan de hand van een stofreservoir. Bij aanschaf krijg je verschillende handige accessoires, waaronder verschillende zuigmonden. Zo kun je iedere ondergrond evengoed schoon maken en sla je de hoeken en kieren niet over. Dankzij het feit dat de stofzuiger 2 tot 3 kilo lichter is dan andere modellen, neem je deze compacte stofzuiger ook gemakkelijk mee de trap op. Zeker voor de senioren onder ons is dat erg prettig.

Voordeel is bovendien dat je niet hoeft in te schikken op de kracht van de stofzuiger; dit model blijft goed zijn werk doen. En dan is uiteraard de prijs nog belangrijk. Deze compacte Rowenta is geschikt voor huishoudens met een kleinere portemonnee dankzij een aanschafprijs van net over de 100 euro. Voor een acceptabel bedrag is je huis dus weer jaren goed schoon!

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments