zondag, juni 16, 2024
HomeAppsHandige apps die het leven stukken makkelijker maken

Handige apps die het leven stukken makkelijker maken

Waar zouden we zijn zonder onze smartphone? Heel fijn om constant in contact te staan met de buitenwereld. Tegelijkertijd helpt het ook om orde in de chaos te scheppen. Want wat zijn onze levens druk geworden. Met handige apps is het mogelijk om die druk te verlichten. Al is het maar voor het onthouden van boodschappen of om te kijken waar de dichtstbijzijnde laadpaal is. Er zijn ontiegelijk veel apps die het leven stukken makkelijker (en stiekem ook leuker) maken. We zetten ze hieronder kort voor je op een rijtje.

GRID 

GRID is dé app voor elektrische rijders. In Nederland tellen we meer dan 40.000 laadpalen. Hiermee zijn we echt een van de koplopers binnen de Europese Unie. Ons land is al volledig klaar voor de toekomst. Aan laadpalen dus geen gebrek, maar hoe vind je deze als je niet bekend bent in de buurt? Met de app GRID zie je in één oogopslag waar een beschikbare laadpaal te vinden is, zodat je nooit onnodig hoeft rond te rijden. 

LastPass 


Door de jaren heen zijn de eisen met betrekking tot wachtwoorden flink veranderd. Voorheen werden er nauwelijks eisen gesteld. Je kon kiezen wat je wilde. Het gevolg was dat de helft van de Nederlanders hun huisdier als wachtwoord had of misschien zelfs het woord ‘wachtwoord’. Deze werden uiteraard heel snel gehackt. Toen de digitalisering van de samenleving toenam, zagen we dat er ook meer aandacht was voor de veiligheid. 


Dit maakt dat we tegenwoordig bijna op elke site een ander wachtwoord gebruiken. Bedenk nu maar eens goed hoeveel wachtwoorden je in je bezit hebt. Dat is bijna niet meer bij te houden. Laat staan dat je kunt onthouden welk wachtwoord bij welke site hoort. Daarom zijn er ook apps ontwikkeld om dit te vereenvoudigen. Goed voorbeeld is LastPass. Ze zorgen ervoor dat je altijd een uniek en sterk wachtwoord hebt én (nog beter!) je hoeft niks zelf te onthouden. 

Evernote 


Moet je snel iets noteren? Dan heb je waarschijnlijk niet altijd pen en papier bij de hand. Je smartphone neem je waarschijnlijk overal mee naar toe. Evernote is een handige app die ter vervanging van een notitieboek dient. Handig om even snel je boodschappenlijstje te noteren of een reminder voor een afspraak op te schrijven. Zo vergeet je nooit meer de belangrijke dingen in het leven. 

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments