woensdag, juli 24, 2024
HomeGadgetsHet ultieme gevoel van vrijheid ervaar je met de nieuwe Ultimate e-bike...

Het ultieme gevoel van vrijheid ervaar je met de nieuwe Ultimate e-bike van Gazelle

Dieren – Een ultiem gevoel van vrijheid. Dát is waar de nieuwe Ultimate e-bike van Gazelle voor staat. Deze sportieve e-bike fietst net zoals hij er uitziet: supercomfortabel. En met keuze uit drie modellen, de Ultimate C5 HMB, de Ultimate T10 HMB en de Ultimate C380 HMB, is er voor iedereen wel de perfecte Ultimate e-bike te vinden. Zo ben jij goed voorbereid op de aftrap van het fietsseizoen!

Een comfortabele e-bike, maar wel met een sportieve uitstraling? Het is voor veel fietsers wat de geliefde Ultimate e-bike tot een succes maakt. Het populaire model is volledig in het nieuw gestoken. Zo heeft het frame een upgrade gekregen, met nu keuze uit een 500 óf 625 Wh accu, waardoor je nóg langer van je fietstocht kan genieten. Daarnaast zorgt het vernieuwde en in de drager geïntegreerde achterlicht er voortaan voor dat jij niet alleen van de achterkant, maar alle kanten goed opvalt. En mag het van jou wel wat minder sportief? Door de verstelbare stuurpen verander je met het kleinste gemak je stuur naar een rechtop zithouding. Het nieuwe Bosch-kleurendisplay, de Kiox 300, houd je gedurende fietstochten moeiteloos op de hoogte van de afgelegde afstand, je snelheid en ondersteuningsstand. Fietsen maar!

Een knap staaltje werk

Is het een e-bike of een normale fiets? Door de strakke afwerking van de Ultimate is het verschil bijna niet meer te zien. Alle onderdelen, zoals de motor en onderbuisaccu, en kabels zijn netjes in het frame weggewerkt. Maar door het vlotte tempo waarmee jij iedereen voorbij fietst valt dit waarschijnlijk zelfs de meest oplettende kijker niet op. Doordat de Bosch Performance Line-middenmotor (maximaal koppel: 75 newtonmeter) laag en in het midden van het frame zit ingebouwd en de e-bike over brede banden (50 millimeter) en een voorvork met goede vering beschikt, ligt deze e-bike bovendien stabiel op de weg.

De nieuwe Ultimates zijn voorzien van de beste kwaliteitsonderdelen. Al zet je in Zuid-Limburg of het buitenland een razendsnelle afdaling in, de hydraulische schijfremmen zorgen er met hun goed doseerbare remkracht voor dat jij soepeltjes voor het stoplicht stil komt te staan – weer of geen weer. Net niet voor het donker binnen of vroeg uit de veren? Met de krachtige koplamp (60 lux) en het geïntegreerde achterlicht ben jij in het donker niet te missen. En dankzij de MIK HD-bagagedrager neem jij met gemak al je spullen mee. Ideaal voor een fietsvakantie!

De keuze is reuze

De nieuwste Ultimate komt in drie uitvoeringen, de Ultimate C5 HMB, de Ultimate T10 HMB en de Ultimate C380 HMB.

  • De Ultimate C380 HMB, beschikbaar in de kleur in Mallard Blue, is de e-bike voor de fietser die vooral gaat voor gemak. Door de traploze versnellingsnaaf van Enviolo schakelt deze Ultimate zonder tussenstappen waardoor je zowel tijdens het fietsen als in stilstand kan schakelen. Zo makkelijk kan het zijn! Ook deze variant beschikt over de onderhoudsarme riemaandrijving van Gates, zodat je eenmaal thuis ook geen omkijken meer hebt naar je e-bike. De Ultimate C380 HMB heeft een adviesprijs van € 4.299, inclusief 500 Wh accu.
  • De tweede van drie nieuwe Ultimates is de Ultimate C5 HMB. Deze is beschikbaar in de kleuren Antracite Grey en Denim Blue. Niks is zo vervelend als een e-bike die niet soepel schakelt, maar daar heeft de Ultimate C5 HMB de perfecte oplossing voor: de Shimano Nexus 5-versnellingsnaaf. Een schakelsysteem dat de sterke middenmotor en fanatiekelingen die graag een tandje hoger schakelen aan kan! De versnellingen zijn daardoor minder snel aan vervanging toe. Net zo duurzaam is de Gates-riemaandrijving. Die gaat drie tot vijf keer langer mee dan een ketting en heeft nauwelijks onderhoud nodig. Het is in tegenstelling tot een ketting niet noodzakelijk om hem te smeren. Even een doekje erover en klaar! De Ultimate C5 HMB heeft een adviesprijs van € 3.999, inclusief 500 Wh accu.
  • De sportiefste van de drie modellen is de Ultimate T10 HMB. Deze is beschikbaar in de kleuren Thunder Grey en Frozen White. Geen flinke heuvel of ruig fietspad door de bossen is te veel gevraagd voor de e-bike dankzij de krachtige middenmotor en Shimano Deore derailleur versnelling, ook wel gebruikt voor mountainbikes. De verende telescoopvork zorgt er daarnaast voor dat jij fluitend op je bestemming aankomt. De Ultimate T10 HMB heeft een adviesprijs van € 3.799, inclusief 500 Wh accu.

Meer informatie of een proefrit maken? Ga naar www.gazelle.nl/ultimate.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments