dinsdag, mei 28, 2024
HomeInternetWaarvoor gebruik je een webhosting pakket?

Waarvoor gebruik je een webhosting pakket?

Een webhosting pakket kun je voor verschillende doelen gebruiken. Vaak wordt het gebruikt voor het starten van een website. Hiervoor zul je webhosting nodig hebben. De meest gekozen vorm van hosting is shared hosting. Shared hosting is wat goedkoper dan andere vormen en kun je vergelijken met een appartementencomplex. Zodra je jouw appartement huurt, wat te vergelijken is met jouw website plaatsen op de server van een webhost, kunnen anderen bij jou op bezoek komen. Hetzelfde geldt voor je website. Zodra deze opgeslagen wordt op een server, kan je website gevonden worden door anderen. 

Je hebt de keuze uit verschillende pakketten. Wil je bijvoorbeeld een blog starten? Dan kun je voor een kleiner pakket kiezen. Wil je echter een grote webshop beginnen? Dan is het een goed idee om een groter pakket te kiezen, zodat je genoeg plek hebt en je website niet overbelast raakt. Bovendien kun je op zoek gaan naar shared hostingpakketten die geoptimaliseerd zijn voor bijvoorbeeld WordPress. Op deze feature kun je letten bij het kiezen van jouw webhosting pakket. 

Naast shared hosting heb je ook de mogelijkheid tot VPS. In dit geval krijg je een private server, je hoeft dus niet te delen met anderen zoals het geval is bij shared hosting. Dit betekent dat de performance van een andere website geen invloed zal hebben op die van jou. Dit wordt tegenwoordig al goed vermeden in shared hostingpakketten, maar met een VPS heb je zekerheid.

Wanneer je verwacht veel ruimte nodig te hebben, is VPS wellicht een goede optie. Dit is echter wat minder geschikt voor beginners. 

Je eigen e-mailadres

Daarnaast kun je met een webhostingpakket je eigen e-mail aanmaken. Hierdoor hoef je bijvoorbeeld niet een @gmail of @hotmail adres te gebruiken. Je kunt zelf kiezen wat er achter het apenstaartje komt. Communiceren met ‘[email protected]’ of ‘[email protected]’ komt een stuk professioneler over dan ‘[email protected]’. Dit kun je inzetten voor jouw bedrijf, maar bijvoorbeeld ook voor een sollicitatie. E-mail hosting heeft bovendien vaak een kleine prijs. 

Hosting doorverkopen

Naast het afnemen van hosting, heb je ook de mogelijkheid tot het resellen van hosting. Dit doe je dan ook met speciale reseller pakketten. Voor een lage prijs kun je de webhosting verzorgen van je eigen klanten. Hierbij kun je zelf je prijzen bepalen. Op deze manier kun je dus geld verdienen met hosting. Je zou dit los kunnen verkopen, of in een pakket met andere benodigdheden of services voor een website. 

Er zijn dus voldoende keuzes uit webhosting pakketten. Voor welke ga jij? 

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments