donderdag, juni 20, 2024
HomeGadgetsDuurzaam de drukte omzeilen met QWIC e-bikes

Duurzaam de drukte omzeilen met QWIC e-bikes

De files omzeilen, het milieu een handje helpen en dat alles op een designverantwoorde manier. Dat is wat medeoprichter Taco Anema voor ogen had toen hij zich in 2006 over de tekentafel boog. Het resultaat: e-bike merk QWIC. Handgemaakt met hoogwaardige design elementen en vernieuwingen uit de automotive industrie, maken deQ door QWIC ontwikkelde e-bikes een serieus alternatief voor de auto.

Eyecatchers

De Premium Q en Performance e-bikes zijn verkrijgbaar in een 25 en een 45 km/u variant en vormen de meest in het oog springende modellen uit het QWIC-assortiment. De nieuwe design e-bikes uit de Premium Q Serie (vanaf €4.499,-) hebben een uniek design en zijn opgebouwd middels de beste componenten uit de fietsindustrie. Deze e-bikes zijn volledig connected & protected door slimme innovaties in het frame. De gestroomlijnde bouw geeft de fiets zijn fijne wegligging. Dit maakt de e-bike geschikt voor het dagelijkse woon-werkverkeer, met het comfort om er de hele dag op uit te gaan.

In de Performance Serie smelten prestatie, design en kwaliteit samen. Door het gebruik van een “downtube accu” is de accu verplaatst van de bagagedrager naar het frame. Dat maakt de e-bike, verkrijgbaar met een krachtige middenmotor of efficiënte achtermotor, perfect voor de veeleisende en sportief ingestelde gebruiker die op een snelle en duurzame manier naar zijn werk wil. De Performance MA11 Speed (vanaf €4.799,-) 45 km/u heeft de krachtige en stille 90 Nm-middenmotor en een 525 Wh of 735 Wh accu.

Alle QWIC e-bikes zijn uitvoerig getest op kwaliteit en de diverse rijeigenschappen. De smartphone dient dankzij verschillende apps als console, waardoor de display van de e-bikes een minimalistische uitstraling heeft. Mocht je stil komen te staan, biedt QWIC pechservice zodat je snel weer op weg kunt.

De QWIC-collectie bevat inmiddels 24 modellen die de laatste jaren zowel nationaal als internationaal diverse belangrijke prijzen in de wacht hebben gesleept. Zo ontving de Premium Q de Red Dot Design Award 2020, en kregen de QWIC Performance RD10 Speed en de Premium i MN8 Belt in de gerenommeerde fietstest van het AD het predicaat ‘Beste Koop’.

Mobiele revolutie

De ambities van de Amsterdamse fietsfabrikant zijn hoog. De komende vier jaar wil QWIC doorgroeien naar een afzet van meer dan 100.000 e-bikes. Maar bovenal wil het bedrijf de forens uit de auto en op de e-bike krijgen. Oprichter Taco Anema: “Ruim 80 procent van alle autoritten in Nederland wordt gereden om een afstand van minder dan 20 kilometer te overbruggen. Dat is in onze ogen een ideale fietsafstand. Met innovatieve e-bikes die niet alleen duurzaam zijn maar ook fantastisch rijden willen wij automobilisten verleiden vaker de auto te laten staan en de e-bike te pakken. We gaan voor een mobiele revolutie!”.

Over QWIC

QWIC is in 2006 opgericht door Taco Anema en zijn toenmalige compagnon Michiel Hartman. Design, innovatie en duurzaamheid staan bij de ontwikkeling van de modellen op de eerste plaats. Inmiddels is QWIC actief in Nederland, België en Duitsland en heeft het bedrijf meer dan 550 verkooppunten. In de periode 2013 – 2018 heeft QWIC een jaarlijkse omzetgroei van 49 procent genoteerd.

Ga voor één van de QWIC verkooppunten of meer informatie naar https://qwic.nl

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments