woensdag, juni 19, 2024
HomeSmartphoneWaar ik de goedkoopste sim only abonnementen vond

Waar ik de goedkoopste sim only abonnementen vond

Ik geef het meteen toe: Ik snapte niet heel veel van telefoons, abonnementen en sim only aanbiedingen. Ik zag wel eens wat advertenties voorbij komen op televisie en ook op internet, maar wat nu precies bij mij zou passen wist ik niet

Toen ik pas geleden op zoek moest naar een andere telefoon, besloot ik mezelf eens te verdiepen in abonnementen en simkaart aanbiedingen. Wat kocht ik nu precies en wat zijn de voordelen van een volledig abonnement versus sim only? Het werd me vrij snel duidelijk, maar dat riep weer een aantal andere vragen op.

Abonnementen versus een simkaart

Heel kort door de bocht uitgelegd koop je bij het afsluiten van een abonnement een vast aantal minuten, sms-berichten en data per maand. Afhankelijk van je provider mag je niet gebruikt tegoed (deels) meenemen naar de volgende maand. Hier betaal je gedurende één of twee jaar een vast bedrag per maand voor. Hartstikke star dus.

Een simkaart only abonnement biedt je veel meer flexibiliteit omdat je feitelijk alleen een simkaart koopt waar een mobiel telefoonnummer aan gekoppeld is. Beltegoed, sms tegoed en data moet je telkens zelf bijkopen. Dat lijkt misschien heel erg omslachtig, maar de meeste aanbieders van de goedkoopste sim only abonnementen hebben het kopen van beltegoed heel erg simpel gemaakt. Via de browser op je telefoon kun je heel eenvoudig opwaarderen. Maar ook voor de oudere, misschien niet al te moderne, mensen, zoals mijn inmiddels 74-jarige moeder, is er nog altijd de mogelijk om beltegoed bij de supermarkt te kopen. Ben je dus door je databundel heen voordat je opgewaardeerd hebt, is dat een handige escape om te hebben. Een sim only abonnement vergelijken is op internet vrij gemakkelijk en je kunt direct de aanbieding van je keuze bestellen.

Goedkoopste sim only abonnementen

Enkel een simkaart met een telefoonnummer kopen en vervolgens zelf kunnen bepalen waar je op een bepaald moment behoefte aan hebt en enkel en alleen dat tegoed aankopen is veel flexibeler dan een volledig abonnement. SMS je nooit meer omdat je alles met WhatsApp, Viber of Telegram communiceert met je vrienden, kennissen en familie? Prima, dan neem je geen SMS bundel. In een volledig abonnement zit dit vaak standaard. Ben je niet zo’n beller, maar SMS je juist liever? Prima, dan koop je wel een dikke SMS-bundel en schaf je minder belminuten aan. Je kunt het allemaal zelf bepalen. Je kunt voordat je een keuze maakt sowieso beter eerst mobiele telefoon providers vergelijken om te zien welke aanbieding het beste bij je past.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments