9.1 C
Amsterdam
zaterdag 1 april 2023
HomeGadgetsApple kondigt HomePod mini slimme speaker aan

Apple kondigt HomePod mini slimme speaker aan

Datum:

Lees meer over:

De musthave gadgets voor in huis

Er zijn veel gadgets die kunnen helpen bij het...

Airsoft – virtuele shooters proberen… IRL!

Elke fan van virtuele shooters die urenlang Call of...

Wat zijn de regels bij PowerPoint presentaties maken?

Wist je dat er regels zijn bij een PowerPoint...

Apple heeft zojuist tijdens het iPhone 12-event de HomePod mini aangekondigd. Zoals de naam het al zegt is het een kleinere versie van de huidige HomePod slimme speaker, maar dan met een compleet nieuwe design.

HomePod mini

De splinternieuwe HomePod mini is een kleine ronde speaker met vlakke bovenkant. Hij is een stuk kleiner, slechts 8,5 centimeter hoog, en een stuk compacter dan zijn voorganger. Het vlakke bovenkant is voorzien van een interactief display met volumeknoppen en voor gebruik van Siri.

HomePod mini specs

Slimme speakers van concurrenten beschikken over veel meer slimme features, maar zijn minder geschikt om urenlang mooie kwaliteit muziek te luisteren. De focus van Apple lag bij de HomePod speaker bij hoge geluidskwaliteit. Daar is volgens Apple geen verandering in gekomen. Zowel de grotere HomePod als zijn kleinere broertje zijn bedoeld om uren lang muziek te draaien in mooie kwaliteit.

De HomePod mini ondersteunt en herkent meerdere stemmen. Iedereen in huis kan vragen naar haar of zijn agenda, berichten versturen en meer. Een nieuwe feature van de slimme speaker is Intercom. Daarmee kun je onder meer berichten versturen van de ene naar de andere HomePod in huis.

De HomePod mini is vanaf 6 november te pre-orderen voor 99 dollar en ligt het vanaf 16 november in de winkelschappen in onder meer de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en Spanje. Of en wanneer de slimme speaker in Nederland en België wordt gelanceerd is vooralsnog niet bekend.

Net binnen