donderdag, juli 18, 2024
HomeGamingPlayStation door de jaren heen 1994 - 2020

PlayStation door de jaren heen 1994 – 2020

De PlayStation werd in 1994 op de Japanse markt gebracht en ruim een jaar later in Europa. De PlayStation ontstond door een mislukte samenwerking met Nintendo.

PlayStation

De PlayStation had een strak ontwerp en maakte gebruik van cd’s. Daardoor konden games groter worden en hadden ze een beter geluid. Ook 3D behoorde nu tot de mogelijkheden. In tien jaar groeide PlayStation uit tot de eerste gameconsole waarvan er wereldwijd meer dan 100 miljoen exemplaren over de toonbank gingen.

PlayStation 2

PS one zorgde voor een revolutie in de game-industrie, maar PlayStation 2 bepaalde een nieuwe standaard voor het medium. Niet alleen 3D-graphics in High Definition en online functionaliteit behoorden nu tot de mogelijkheden, gamers beschikten ook over een geïntegreerde dvd-speler om films af te spelen.

PSP

Na twee succesvolle thuissystemen was handheld-gamen de volgende uitdaging. De nieuwe telg was een krachtpatser op zakformaat die games, films en muziek kon afspelen. Je kon er ook mee op internet surfen.

PS3

Alle elementen die van PS2 een wereldwijd succes maakten, vormden samen de krachtige basis van PlayStation 3. High Definition werd de standaard met de geïntegreerde Blu-ray Disc-speler, en dankzij een interne harde schijf en de veelzijdige online functionaliteit kon je thuis genieten van allerlei entertainmentdiensten.

PS Vita

De PlayStation Vita was de krachtigste handheld ooit toen hij op de markt verscheen. Hij had een sprankelend OLED-touchscreen van 5 inch, twee volledig analoge joysticks (een primeur voor handhelds) en een achter-touchpad voor extra besturingsmogelijkheden.

PS4

De achtste generatie games kwam tot leven op een krachtig systeem met HDR-ondersteuning (High Dynamic Range) voor heldere graphics, geïntegreerd streamen en social media-functies om meteen je beste (of slechtste) gamemomenten te delen, plus de meest comfortabele DUALSHOCK-controller ooit.

PlayStation 5

Laden gaat sneller dan ooit dankzij een ultrasnelle SSD. Er staat een hele nieuwe generatie geweldige PlayStation®-games voor je klaar, waar je nog dieper in kunt duiken dankzij ondersteuning voor haptische feedback, adaptieve triggers en 3D-audio.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments