dinsdag, juni 18, 2024
HomeInternetGoogle wil 10 miljard dollar investeren in India

Google wil 10 miljard dollar investeren in India

India telt na China de grootste bevolking ter wereld. Het aantal internetgebruikers in het land neemt snel toe. Zo’n 750 miljoen van de 1,3 miljard inwoners India maken momenteel gebruik van het internet en zijn in potentie klanten van Google.

Pichai Sundararajan, ook wel Sundar Pichai, de chief executive officer van Google India, heeft tijdens de jaarlijkse Google-bijeenkomst in India laten weten dat de zoekgigant in de komende vijf tot zeven jaar maar liefst 10 miljard dollar wil investeren in India.

“Een van de uitdagingen van dit moment is dat we de mensen van wie we houden niet kunnen opzoeken. De mogelijkheid om online te zijn is voor velen van ons daarom een levensader. Of je nou een klein bedrijfje bent, een student of een familielid. De uitbraak van het coronavirus heeft het belang van technologie duidelijk gemaak”, aldus Sundar Pichai.

De zoekgigant is niet het enige techgigant die interesse heeft getoond in de Indiase markt. Onder meer Facebook en Amazon hebben al miljarden geïnvesteerd in India.

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments