zondag, juni 16, 2024
HomeGadgetsYouTube eindelijk in 4K op de Apple TV

YouTube eindelijk in 4K op de Apple TV

Films in de iTunes Store en series in de Apple TV+ konden we al een tijdje zonder problemen in 4K-resolutie bekijken, maar dit was niet mogelijk bij YouTube. Gelukkig komt daar later dit jaar verandering in.

Apple TV 4K

’s Werelds grootste streamingdienst YouTube was tot heden op de Apple TV beperkt tot 1080p-resolutie, zelfs als de originele video in 4K opgenomen was. Reden? Geen flauw idee!

In tvOS 14 die we later dit jaar kunnen verwachten komt daar gelukkig verandering in. Tijdens het WWDC 2020 van gister besteedde het Amerikaanse bedrijf uit Cupertino daar geen aandacht aan. De productpagina van de Apple TV 4K is nu stiekem bijgewerkt dat het YouTube-video’s in 4K-resolutie kan afspelen.

Watch the latest YouTube videos in their full 4K glory. Your favorite music, slo‑mo, outdoor, and vlog footage never looked better.

Waarom de 4K-resolutie ondersteuning zo lang heeft geduurd is helaas voor niemand duidelijk. Google gebruikt voor YouTube een bepaalde codering, die was waarschijnlijk niet beschikbaar voor de Apple TV. Of die ondersteuning er nu wel is of dat Google zijn codering iets heeft aangepast is niet helemaal duidelijk.

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments