donderdag, juni 20, 2024
HomeInternetDatalek bij maaltijdbezorger Foodora treft 50.000 Nederlandse klanten

Datalek bij maaltijdbezorger Foodora treft 50.000 Nederlandse klanten

De namen, adressen, telefoonnummers en wachtwoorden van honderdduizenden klanten van maaltijdbezorger Foodora zijn buitgemaakt bij een datalek. Beveiligingsonderzoeker Rickey Gevers zegt tegenover BNR dat onder de slachtoffers ongeveer 50.000 Nederlanders bevinden. In totaal zijn de persoonlijke gegevens van 727.000 accounts gestolen.

Datalek Foodora

Het gaat in ieder geval om de gegevens van klanten die sinds 2016 via de maaltijdbezorger eten hebben laten bezorgen. Foodora was tot 2018 in Nederland actief, maar inmiddels niet meer.

Bij de hack zijn naast persoonlijke gegevens ook de bestelgeschiedenis, inclusief de notities die klanten bij een bestelling plaatsen buitgemaakt. De gegevens van de getroffen accounts lopen nu onder meer het risico gebruikt te worden bij andere fraude.

De oudste data in de database is augustus 2015 en de recentste account is uit april 2016. In totaal gaat het om 600.000 unieke e-mailadressen van gebruikers uit veertien landen. De database met de gegevens werd sinds 19 mei op hackerforums aangeboden.

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments