zondag, juni 16, 2024
HomeComputer'Apple kondigt deze maand eigen ARM-chips voor Macs aan'

‘Apple kondigt deze maand eigen ARM-chips voor Macs aan’

Volgens het doorgaans betrouwbare journalist Mark Gurman van Bloomberg gaat Apple tijdens het ontwikkelaarsconferentie WWDC 2020 later deze maand de overstap van Intel-chips naar eigen ARM-chips voor Macs aankondigen. Er gingen al eerder geruchten dat de eerste Mac met Apple-chip binnen nu en een jaar zou verschijnen.

Apple ARM-chips

De eerste Macs met Apples eigen chips zouden volgend jaar op de markt komen. Ontwikkelaars hebben dan een aantal maanden de tijd om zich voor te bereiden op de overgang.

Apple was tot heden afhankelijk van Intel. Dit heeft voor Apple flink wat nadelen, omdat de introductie van nieuwe Macs af hangt van de ontwikkelingen bij Intel. De ontwerpen van de Mac-chips zouden op dezelfde technologie gebaseerd zijn als de chips die het Amerikaanse bedrijf uit Cupertino al jaren zelf voor de iPhone en iPad ontwerpt.

Op termijn zou Apple zijn gehele Mac-lijn op ARM willen overzetten. Macs met eigen chips zouden bij interne tests al significante prestatiewinsten tonen ten opzichte van Macs met Intel-chips, met name op grafisch gebied en bij berekeningen voor kunstmatige intelligentie. Ook zijn de chips energiezuiniger.

Naar verwachting wordt de eerste Mac met een ARM-processor een 12-inch MacBook. Na verloop van tijd is het de bedoeling dat de iMac Pro ook wordt voorzien van ARM-chips.

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments