zaterdag, juni 22, 2024
HomeGadgetsDenon introduceert eerste 8K-ready AV-receivers ooit

Denon introduceert eerste 8K-ready AV-receivers ooit

Eindhoven (4 juni 2020) – Denon®, toonaangevend in uitmuntende audio sinds 1910, heeft vandaag de allereerste 8K-ready AV-receivers ooit aangekondigd. De Denon AVC-X6700H, AVC-X4700H, AVC-X3700H en AVR-X2700H (DAB+), die voortbouwen op de befaamde AVR-X Serie, luiden de volgende superieure generatie in op het gebied van thuisbioscoop, muziek en gaming.

Denon introduceert niet alleen de eerste 8K-ready receivers ooit, maar viert dit jaar ook het 110-jarige jubileum. Het bedrijf heeft gedurende haar hele bestaan het voortouw genomen op het gebied van technologische ontwikkeling. De introductie van 8K is het volgende opwindende hoofdstuk in een toonaangevende geschiedenis. 8K is een opwindende technologie en de nieuwe X-Serie AVR’s bieden een aantal nieuwe features waar thuisbioscoopfans, muziekliefhebbers en gamers direct gebruik van kunnen maken. Bereid je thuisbioscoop voor op toekomstige 8K-introducties, inclusief eARC en HDR10+, en geniet direct van 4k/120Hz-gaming met VRR, QFT, QMS en ALLM als de belangrijkste criteria waaraan de nieuwe line-up van Denon AVR’s voldoet. En elk met de befaamde en bekroonde geluidskwaliteit en gebruiksgemak van Denon.

Dragers van de norm
De nieuwe Denon X-Serie AV-versterkers en -receivers leveren de ultieme thuisbioscoopervaring en benutten de voordelen van de nieuwste HDMI-technologieën. Met ongekende beeldkwaliteit en meeslepende audiodecoderingsmogelijkheden is het makkelijker dan ooit om de bioscoopervaring thuis te reproduceren. Geniet van films en andere content met een verbluffende beeldkwaliteit dankzij een speciale “8K” HDMI-ingang met 8K/60Hz en 4K/120Hz passthrough, nieuwe HDR-ondersteuning inclusief HDR10+ en Dynamic HDR en een nieuwe HDMI-functie genaamd Quick Media Switching (QMS), waarmee een bron direct de resolutie of framerate kan wijzigen om schermverduistering te voorkomen. Voor buitengewone kleuren, helderheid en contrast ondersteunen de nieuwste X-Serie-modellen nog steeds HDR10, HLG (Hybrid Log Gamma) en Dolby Vision, evenals 4:4:4 Pure Color subsampling en BT.2020 passthrough.

Perfect voor gamers
Verschillende nieuwe functies bieden gamers een voorsprong, zoals haarscherpe bewegingshelderheid met 4K/120Hz passthrough en Variable Refresh Rate (VRR) om frame tearing te verminderen en de algehele precisie te verbeteren. Blijf je tegenstanders voor met Auto Low Latency Mode (ALLM) en Quick Frame Transport (QFT), elk ontworpen om lag te verminderen en statistieken te verbeteren. Zie de vijand voordat zij jou zien dankzij de nieuwste HDMI 2.1 technologieën.

De Denon X-Serie kan bestaande HD- en 4K-content opschalen tot 8K[1] zodat iedereen met een 8K tv of beamer kan genieten van de scherpste beeldkwaliteit.

Stream films & tv met audiokwaliteit van ongekende klasse
De nieuwe Denon X-Serie AVR’s ondersteunen eARC (enhanced Audio Return Channel). eARC levert ongecomprimeerde en object-gebaseerde audio van de tv naar de receiver via een enkele HDMI-kabel. Tv’s spelen video direct af vanuit tv-apps met de best beschikbare beeldkwaliteit – 4K of 8K – terwijl de receiver het best beschikbare surroundformaat identificeert en weergeeft.

Met eARC en de nieuwste HDMI-connectiviteit tot wel 8K Ultra HD bieden de nieuwe X-Serie receivers naadloze verbindingen met de nieuwste 8K-tv’s, streaming apparaten, gameconsoles en andere afspeelapparaten.

DTS:X Pro®
De Denon AVC-X6700H en AVC-X4700H ondersteunen vrijwel alle 3D-audioformaten, waaronder Dolby Atmos®, Dolby Atmos Height Virtualization Technology, DTS:X®, DTS Virtual:X™, IMAX® Enhanced en Auro-3D® out-of-box. De AVC-X6700H ondersteunt ook DTS:X Pro®, wat gebruikers in staat stelt te genieten van wel 13 kanalen aan DTS:X decodering met luidsprekerconfiguraties zoals 7.2.6 of 9.2.4. Luisteraars kunnen tevens genieten van de nieuwste IMAX Enhanced films in 7.2.6 of 9.2.4 luidsprekerconfiguraties dankzij de nieuwe 13.2-kanaals-verwerkingsfunctie met externe versterking. De DTS:X Pro functie wordt later dit jaar middels een firmware-update aangeboden.

De AVC-X6700H ondersteunt 11-kanaals-versterking met een 13.2-kanaalverwerkingsfunctie, de AVC-X4700H en de AVC-X3700H bieden 9-kanaalsondersteuning met een 11.2-kanaals-verwerkingsfunctie. De AVR-X2700H ondersteunt maximaal 7-kanaals-versterking. Auro-3D® engine wordt ondersteund door de AVC-X6700H en de AVC-X4700H. IMAX Enhanced decodering wordt ondersteund door zowel receivers de AVC-X6700H en AVC-X4700H als de AVC-X3700H.

Denon ondersteunt nu ook een nieuwe “Voorversterker” modus voor de AVC-X3700H, AVC-X4700H en AVC-X6700H, zoals eerder alleen het vlaggenschip van Denon, de AVC-X8500H, dat deed. De voorversterkermodus zorgt voor een zuiverder signaalpad en meer tolerantie in het vervormingsniveau door interne versterkers los te koppelen wanneer de receiver dient als AV-processor en alle luidsprekers worden aangedreven door externe versterkers.

HEOS® Built-In Multiroom muziekstreaming
Met HEOS® Built-in kan de X-Serie draadloos muziek streamen naar compatibele HEOS-apparaten van uiteenlopende gratis en premium streamingsdiensten, zoals Spotify, Napster, TuneIn, Deezer, SoundCloud, TIDAL en meer. Consumenten kunnen ook overal in huis draadloos van hun favoriete muziek genieten. Speel hetzelfde nummer in alle ruimten tegelijk, of selecteer een ander nummer voor iedere verbonden ruimte via verschillende streamingsdiensten. Voeg Denon Home luidsprekers toe aan verschillende ruimten en bedien ze met de HEOS-app. Naast HEOS worden ook Apple AirPlay 2 en Bluetooth ondersteund. Streamen vanuit Apple Music wordt ondersteund door AirPlay 2.

Roon Tested en weergave in hoge resolutie
Denon X-Serie AVR’s hebben een Roon Tested certificatie, waardoor gebruikers meer uit hun muziekbibliotheken halen door de geavanceerde Roon music interface op hun pc’s en smartdevices. Denon Roon Tested AVR’s kunnen makkelijk worden gevonden door Roon via Airplay 2 of hardwired met een Roon Core-apparaat. Naast netwerk-audiostreaming met hoge resolutie is iedere receiver voorzien van een USB-poort op het voorpaneel voor eenvoudige audioweergave van MP3 en audioformaten met hoge resolutie (WAV, FLAC, ALAC en DSD 2.8/5.6 MHz-bestanden).

Moeiteloze spraakbesturing
De AVR’s uit de X-serie van Denon werken ook met Amazon Alexa, Google Assistant en Apple Siri voor moeiteloze spraakbesturing. Luisteraars kunnen diverse spraakopdrachten geven via Amazon Alexa, inclusief het wijzigen van de ingang voor verschillende mediaspelers. De Google Assistant en Apple Siri kunnen worden gebruikt om het volume aan te passen, een nummer over te slaan en meer[2].

De Denon Setup Assistant doet het werk
Denon’s prijswinnende Setup Assistant maakt de installatie voor gebruikers zeer eenvoudig. Iedere thuisbioscoop is uniek. Daarom gebruikt Denon de ruimtekalibratietechnologie van Audyssey voor nauwkeurige metingen en optimalisatie van de prestaties. Dit zorgt voor de beste 3D-audio-ervaring afgestemd op de akoestische eigenschappen van de ruimte. De AVR-X2700H ondersteunt Audyssey MultEQ XT, terwijl de rest van de lijn Audyssey MultEQ-XT32 en subEQ HT ondersteunt voor een onafhankelijke kalibratie voor een betere balans en gecontroleerde basprestatie. De app Audyssey MultiEQ editor is verkrijgbaar voor diegenen die nog meer personalisatiemogelijkheden willen.

Nieuwe handige dubbele luidsprekers – Audyssey Feature
De 2020 X-Serie-modellen ondersteunen nu de Dual Speaker Setup Preset functie waarmee gebruikers direct kunnen schakelen tussen twee luidsprekerconfiguraties en deze kunnen bewaren in de instellingen. Zo kunnen gebruikers zowel het Audyssey-kalibratie-resultaat direct vanaf de receiver bewaren als op hetzelfde moment een aangepaste MultEQ curve of frequentiebereik maken via de app Audyssey MultEQ editor op de receiver. Hierdoor kunnen gebruikers eenvoudig verschillen vergelijken en hun voorkeur selecteren. Luisteraars kunnen ook Audyssey-metingen uitvoeren voor twee verschillende luidsprekerinstellingen, waaronder 2.0 voor het beluisteren van muziek en 5.1.4 voor surroundsound bij films.

[1] Naar compatibele 8K-ready tv’s
[2] De mate van functionaliteit is variabel en afhankelijk van het platform. Voice assistant is niet in elke regio verkrijgbaar.

Belangrijkste verschillen tussen de modellen


Nieuwe 2020 8K-modellen
AVR-X2700H
AVR-X2700H DAB
AVC-X3700HAVC-X4700HAVC-X6700H
Prijs€649; DAB Versie €679€1099€1499€2499
Versterkerkanalen7 kanalen9 kanalen9 kanalen11 kanalen
Verwerkingskanalen met voorversterkeruitgangen11.2 kanalen11.2 kanalen13.2 kanalen
Uitgangsvermogen150W180 W200 W205 W
8K/60 & 4K/120 HDMI pass-throughVVVV
8K UpscalingVVVV
HDMI-ingang/-uitgang6 ingangen / 
2 uitgangen
7 ingangen / 
3 uitgangen
8 ingangen / 
3 uitgangen
8 ingangen / 
3 uitgangen
Dubbele SubuitgangenVVVV
Phono-inVVVV
DTS:X Pro       V[3]
Audyssey MultEQ XT, Dynamic Volume, Dynamic EQV   
Audyssey MultEQ XT32, LFC, Sub EQ HT VVV

[3] Via een toekomstige firmware update

Belangrijkste eigenschappen van alle 2020 X-Serie AVR’s

Video en HDMI

 • (Nieuw) 8K: Zie het ongekende detail met 8K-passthrough en -upscaling.
 • (Nieuw) 4K/120HHzHHdsfdafjdoapfd ajkofpd Hz: Ervaar een ongelooflijk vloeiende bewegingshelderheid met een 4K passthrough van 120 frames per seconde.
 • (Nieuw) Variable Refresh Rate (VRR): Vermindert of rekent af met lag, haperen en frame tearing voor een soepele en beter gedetailleerde gameplay.
 • (Nieuw) HDR10+: Haal het meeste uit een HDR10+ compatible tv en content met ondersteuning van HDR10+ passthrough.
 • (Nieuw) Dynamic HDR: Optimaliseer de prestaties van HDR-tv’s met Dynamic HDR met scene-voor-scene of frame-voor-frame dynamische
 • (Nieuw) Quick Media Switching (QMS): Meer kijken, minder wachten. Zeg maar dag tegen lege schermen door Quick Media Switching (QMS).
 • (Nieuw) Quick Frame Transport (QFT): Geniet van verminderde latentie voor soepeler, tear-vrij entertainment.
 • eARC ondersteuning: Enhanced Audio Return Channel biedt nu ondersteuning voor de audiotransmissie van de nieuwste losless 3D-audio-formaten van de tv rechtstreeks naar de AV-receiver via de aangesloten HDMI-kabel.
 • Nieuwe Auto Low Latency Mode (ALLM): Ondersteuning voor gamen op de Xbox One met lage latentie (vereist een geschikte tv).
 • Geweldige kleur: 4:4:4 Pure Color sub-sampling, HDR10, HDR10+, Dolby Vision, Hybrid Log-Gamma (HLG), Dynamic HDR en ondersteuning van BT.2020 pass-through voor buitengewone scherpte, kleur en contrast.
 • HDCP 2.3: Voldoet aan de nieuwste kopieerbeveiligingsnormen op alle HDMI-poorten.

Audio en surroundgeluid

 • (Nieuw) DTS:X Pro: Enkel beschikbaar op de AVC-X6700H, DTS:X Pro maakt het gebruikers mogelijk tot wel 13 kanalen te verwerken.
 • Meeslepende 3D-audio: Dolby Atmos, DTS:X, IMAX Enhanced, en Auro 3D.
 • Premium DAC: Decodering van audio in hoge resolutie dankzij 32bits AKM DAC.
 • Hi-Res Audio: Biedt de mogelijkheid om tot 24-bit/192-kHz verliesvrije ALAC-, FLAC- en WAV-bestanden te decoderen, evenals DSD 2.8MHz- en 5.6MHz-tracks via USB- of netwerkapparatuur op het voorpaneel.

Muziekstreaming en slimme thuisomgeving

 • Roon Tested: Haal meer uit je digitale muziekbibliotheek met alle vindbare informatie over je favoriete artiesten en nummers.
 • HEOS® Built-in: Wifi-muziekstreaming en multiroom audiotechnologie met compatibele componenten. HEOS ondersteund TuneIn, SoundCloud, TIDAL, Napster, Deezer en de gratis en premium versie van Spotify.
 • Ingebouwde AirPlay 2: Gebruik AirPlay 2 om muziek draadloos naar de AV-receiver te streamen of koppel aan andere compatibele luidsprekers om je muziek overal in huis af te spelen. Daarnaast is het mogelijk om muziek vanuit Apple Music te streamen via AirPlay 2.
 • Moeiteloze spraakbesturing: Werkt met Amazon Alexa, Google Assistant of Apple Siri voor handsfree bediening van je draadloze muziek en AVR.
 • Voorzien van Bluetooth: Stream muziek draadloos en speel af in een tweede ruimte of op speakers met HEOS via de gratis HEOS- app.
 • (Nieuw) Bluetooth Zender: Luister ’s avonds laat naar audio via een Bluetooth-hoofdtelefoon, of geniet samen met een familielid of vriend met een gehoorbeperking. Audio kan tegelijkertijd op de luidsprekers en hoofdtelefoon worden beluisterd.

Installatie en gebruiksgemak

 • Ruimtekalibratie en geoptimaliseerde ruimte-akoestiek: Biedt keuze uit EQ-kalibratietechnologieën van Audyssey voor eenvoudige en nauwkeurige installatie en dynamische volumeregeling.
 • (Nieuw) Dual Audyssey Preset Memory: Sta gebruikers toe twee Audyssey configuraties op te slaan en ‘on the fly’ te wisselen voor nog gedetailleerdere luisterervaringen.
 • Quick Selects: Er zijn vier Quick Select-knoppen op het voorpaneel en op de afstandsbediening waarmee je de geluidsvoorkeuren voor iedere bron kunt opslaan.
 • Remote apps (iOS/Android): Denon AVR-afstandsbediening voor de basisbediening en -installatie van de AVR’s. Audyssey MultiEQ editor app verkrijgbaar (betaald) voor verdere aanpassing van de EQ-curve in de ruimte.

De nieuwste X-Serie AV-receivers zijn verkrijgbaar bij geautoriseerde Denon-verkopers vanaf onderstaande data. Voor meer informatie over de laatste aanwinsten binnen de Denon X-Serie receivers, ga naar: https://www.denon.com/nl-NL.

 • AVR-X2700H (€649)
 • (DAB Versie €679 (september)
 • AVC-X3700H (€1099) (augustus)
 • AVC-X4700H (€1499) (juli)
 • AVC-X6700H (€2499) (juli)
RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments