zondag 14 april 2024
HomeGamingPS5 onthulling op 4 juni gaat niet door

PS5 onthulling op 4 juni gaat niet door

Het was de bedoeling dat Sony Interactive Entertainment aanstaande donderdag 4 juni de PlayStation 5 zou onthullen. Helaas gaat de geplande PS5 conferentie niet door. Het Japanse techgigant laat via haar sociale media kanalen weten dat het momenteel niet de juiste timing is om de PlayStation 5 en de games die ervoor uit komen te vieren.

PS5

Wereldwijd zijn er miljoenen gamers die uitkeken naar aankomende donderdag. We willen allemaal natuurlijk alles over de PlayStation 5 weten. Alhoewel de exacte reden van uitstellen niet bij naam wordt genoemd, heeft dit alles te maken met protesten tegen het politiegeweld in Amerika. Daar braken de afgelopen dagen enorme rellen uit na de dood van de 46-jarige George Floyd. De zwarte man overleed nadat een witte politieagent minutenlang zijn knie op zijn nek hield.

Op 25 mei arresteerden agenten van de stad Minneapolis George Floyd nadat een winkelmedewerker hem ervan had beschuldigd een pakje sigaretten te hebben betaald met een vals briefje van 20 dollar. Zeventien minuten nadat de eerste politiewagen arriveerde, lag Floyd bewusteloos op de grond, in bedwang gehouden door drie agenten.

De dag na de dood van George Floyd werden de vier betrokken agenten ontslagen. Kort daarna werd agent Derek Chauvin aangeklaagd voor moord. Chauvin drukte met zijn knie gedurende 8 minuten en 46 seconden op de nek van Floyd, terwijl die meermaals om hulp smeekte en aangaf dat hij geen lucht meer kreeg. Zelfs toen de hulpdiensten arriveerden, bleef Chauvin nog een volle minuut met zijn knie in de nek van de toen al bewusteloze Floyd zitten.

Sony’s beslissing om nu geen PS5 evenement te organiseren is dan ook niet meer dan logisch.

Dit vind je misschien ook leuk

Het laatste technieuws