woensdag, juni 19, 2024
HomeDealsAanbieding: Asus ROG Rapture GT-AC2900 Gaming-router

Aanbieding: Asus ROG Rapture GT-AC2900 Gaming-router

Woorden die een gamer niet wilt horen: 

  • Saved file is corrupted
  • You must construct additional pylons
  • High latency

Aan dat laatste kun je nu iets doen met deze gaming-router van Asus.

Republic of Gamers

De meeste gamers zijn wel bekend met de ROG-lijn van Asus. Met laptops, grafische kaarten en desktops die speciaal zijn gemaakt om de zwaarste games te draaien weet Asus precies wat ze nodig hebben. Of juist niet. Zoals een hoge latency, oftewel ping. Want in een online potje FPS of Battle Royale overleef je het niet als je cruciale milliseconden mist.

Speed freak

De GT-AC2900 is in essentie – je raadt het al – een AC-router. Een dualband om precies te zijn: de 2.4GHz frequentieband heeft een theoretische doorvoersnelheid van 750 Mbps. De 5.0GHz frequentieband heeft een theoretische doorvoersnelheid van 2167 Mbps. Best. Wel. Snel. En met de DFS)(Dynamic Frequency Selection) modus aan ontgrendel je zelfs de 15 minst drukke kanalen op de 5GHz-banden. Meer bandbreedte voor jou!

What is this? A school for antennes?

Deze router is voorzien van een 3×3 MIMO op 2.4GHz band, 4×4 MIMO op 5GHz band. MIMO is de afkorting van Multiple Input, Multiple Output en geeft aan hoeveel kanalen (streams) een draadloos apparaat gebruikt voor het verzenden en ontvangen van WiFi. Hoe meer kanalen (3×3 en 4×4 hier dus), hoe sneller de data wordt doorgegeven. Dit betekent dat je vier compatibele apparaten kunt aansluiten met elk hun eigen full-speed wifi-verbindingen. 

PC Master Race

PC-gamers kunnen met de Game Radar zelf op zoek gaan naar de server met de laagste ping. Sit je zelf achter een VPN? Die willen nogal eens je verbinding afremmen. Dankzij de VPN Fusion functie draai je die tegelijk met een normale internetverbinding. Heb jij daar geen last meer van!  Ook als console-gamer zit je wel goed. De router is compatibel met de Playstation 4, Xbox ONE, Nintendo Switch en Wii: geniet van de 5Ghz wifiband zonder overbelasting. Gedoe met NAT is ook niet meer nodig: port forwarden gaat nu gewoon in 3 doodsimpele stappen. 

AiMesh

Een router is een router is een router, dus deze is ook AiMesh ondersteund: Asus z’n eigen mesh-systeem. Sluit ‘m aan op je bestaande AiMesh netwerk en creëer zo thuis je eigen razendsnelle wifinetwerk!

Dus ben je het zat om te worden geinstagibbed omdat je ping te hoog is? Hier is je antwoord.

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments