zaterdag, mei 25, 2024
HomeSmartphone'Huawei P40 bevat Amerikaanse onderdelen ondanks handelsverbod'

‘Huawei P40 bevat Amerikaanse onderdelen ondanks handelsverbod’

Huawei kondigde vorige week drie nieuwe smartphones aan; de Huawei P40, Huawei P40 Pro en de Huawei P40+. De smartphones draaien op een kale Android-versie zonder Google-apps als de Play Store, Maps en Gmail. Amerikaanse bedrijven mogen vanwege het handelsverbod geen zaken meer doen met het Chinese Huawei.

Huawei P40

Het Chinese smartphonefabrikant gebruikt ondanks het handelsverbod nog altijd Amerikaanse onderdelen zijn smartphones. Dat ontdekte de Financial Times, dat de nieuwe Huawei P40 Pro smartphone uit elkaar haalde.

In de onlangs aangekondigde Huawei P40 smartphones zitten echter modules die door de Amerikaanse bedrijven Qualcomm, Skyworks en Qorvo zijn gemaakt. De modules zijn volgens Financial Times cruciale onderdelen van het toestel.

Het zakenblad schrijft dat chipfabrikant Qualcomm een licentie van het Amerikaanse ministerie van Economische Zaken heeft om toch onderdelen aan Huawei te leveren. Qorvo en Skyworks hebben nog niet gereageerd.

Eric Xu, topman van Huawei, heeft onlangs in een interview met CNBC gezegd te hopen dat Google zijn apps in de toekomst wil aanbieden in de AppGallery van Huawei. Net zoals Google-apps die beschikbaar zijn in de App Store van Apple.

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments