dinsdag 19 maart 2024
HomeApps5 Europese trektochten

5 Europese trektochten


Frisse lucht, indrukwekkende vergezichten, wat broodnodige ontsnapping aan de dagelijkse drukte: er valt veel te zeggen voor een goede wandeling. En dan bedoelen we niet gewoon naar de winkels slenteren of dagelijks naar je werk kuieren. De buitenwereld verkennen kan je helpen je lichamelijk én geestelijk jonger te voelen.

Om je te helpen het beste te halen uit je tijd in de buitenlucht, heeft het team van Wikiloc Outdoor Navigatie GPS een selectie gemaakt van de vijf meest spectaculaire wandelroutes in Europa, gekozen uit aanbevelingen van gepassioneerde gebruikers van de app. Laat wat ruimte over in je koffer voor je wandelschoenen; deze bestemmingen zijn adembenemend.

Hörnlihütte, Cervino, Zwitserland
Foto: wikiloc.com

1. Klim naar de Hörnlihütte (Cervino, Zwitserland)

Je hoeft niet naar Egypte af te reizen om een piramide te zien. Monte Cervino, gelegen tussen Zwitserland en Italië;, is waarschijnlijk de beroemdste berg in de Alpen, dankzij de kenmerkende geometrische vorm.

Dit pad toont je een landschap van ongekende schoonheid dat zich uitstrekt van het idyllische Zermatt tot de Hörnlihütte. De route is toegankelijk voor mensen van alle ervaringsniveaus.

2. Sentier des Douaniers (Bretagne, Frankrijk)

Ooit patrouilleerde de douane langs de kust van Bretagne, van Mont Saint-Michel tot de vuurtoren van Saint-Mathieu, waakzaam voor smokkelaars en dieven die scheepswrakken plunderden.

Tegenwoordig is Le sentier des Douaniers (of route GR34) beter bekend vanwege de uitzichten, die tot de meest betoverende van Frankrijk behoren. Van oneindige stranden tot slaperige vissersdorpjes en dramatische kapen: dit is een route waarbij het landschap je keer op keer verrast.

3. Eastbourne tot Seven Sisters (Oost-Sussex, VK)

Er is heel veel te zien tijdens deze achttien kilometer lange route, waaronder fotogenieke vuurtorens en een omgeving die zo uit een sprookjesboek lijkt te komen. Maar de hoofdattracties zijn zonder twijfel de kliffen waar Seven Sisters Country Park zijn naam aan ontleent.

Hun unieke, golvende vormen, kalkwitte aangezichten en beeldschone uitkijkpunten over Het Kanaal doen absoluut eer aan de slogan bij de ingang: “Neem niets, behalve foto’s. Laat niets achter, behalve voetstappen. Dood niets, behalve tijd.”

4. Landmannalaugar tot Pórsmörk (IJsland)

We weten niet of Monet, Van Gogh, Turner of Friedrich ooit op IJsland zijn geweest. Zo ja, dan zal de route tussen Landmannalaugar en Pórsmörk ongetwijfeld een inspiratiebron zijn geweest voor hun schilderijen.

Langs deze route, die vier tot vijf dagen in beslag neemt, kom je dramatische bergtoppen en vulkanen tegen. Het is alsof je door een openluchtmuseum wandelt dat de grootste meesterwerken van Moeder Natuur tentoonstelt.

5. Tre Cime di Lavaredo (Dolomieten, Italië)

Er zijn maar enkele plekken in de wereld die zo bloedmooi zijn als de Dolomieten. Tussen de vele routes is er eentje die echt in het oog springt: Tre Cime di Lavaredo. Dit drietal kolossale granieten rotsen, met een uitgesproken tandvormig uiterlijk, wacht op je na een tocht van ongeveer twee tot drie uur. Een beloning!

Tijdens de tocht kom je kristalheldere meren tegen, fraaie kapellen en zelfs een bijzonder hoog aangeprezen chocoladetaart die je bij Locatelli Refuge kunt kopen, voor een overheerlijke (en zeer welkome) energieboost.

Dit vind je misschien ook leuk

Het laatste technieuws